Hlavné dresy Manchestru United 2023/2024

2023/2024 Adidas Liga majstrov Premier League
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas v utorok oficiálne predstavila nové dresy Manchestru United. Oblečenie je inšpirované priemyselnou históriou mesta a dominuje mu červená ruža. Práve tento kvet je symbolom mesta odrážajúcim jeho vplyv a odolnosť. Ruža je na oblečení zastúpená vo forme geometrických tvarov a pokrýva celú prednú časť tričiek, rukávy a takisto aj čierne štulpne.

Nové dresy sú oslavou kultúry a dedičstva mesta Manchester, ako aj jeho vášnivých a verných fanúšikov. Vyjadrujú nadčasovú ambíciu klubu dosahovať ďalšie a ďalšie úspechy. Okrem neprehliadnuteľného geometrického vzoru nájdeme na tričkách aj čierny retro výstrih a tradičnú trojicu prúžkov v čiernej farbe. Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa symbol ruže v plnofarebnom prevedení. Partnermi klubu zostávajú aj na ďalšiu sezónu nemecká softvérová spoločnosť TeamViewer a americká IT spoločnosť DXC Technology. Tradičné biele trenírky dopĺňajú čierne štulpne s ikonickým červeným diablom a čiernymi prúžkami na bielom podklade. Alternatívou sú čierne trenírky a biele štulpne s červenými pásikmi.

„Neutíchajúca podpora a spojenie, ktoré majú fanúšikovia Manchestru United s ich klubom a mestom, sú jedinečné. Pre tohtoročnú edíciu domáceho dresu sme čerpali inšpiráciu z oslavy priemyselného dedičstva samotného mesta. Červená ruža je symbolom, ktorý v obyvateľoch Manchestru vyvoláva veľký pocit hrdosti, pričom klub je neoddeliteľne spojený s bohatou históriou mesta. Dizajn skutočne podporuje ľudí a mesto, ktoré robia z Manchestru United to, čím je dnes. A už sa nevieme dočkať, kedy uvidíme fanúšikov a hráčov zjednotených v drese v novej sezóne, ktorá bude pre klub opäť dôležitá,“ povedal Inigo Turner, dizajnový riaditeľ spoločnosti Adidas.

Nové oblečenie bude mať zápasovú premiéru 12. júla, kedy sa v prípravnom stretnutí predstaví Manchester v Nórsku proti Leedsu. Červení diabli obsadili v minulej sezóne tretiu priečku v Premier League, ktorá im zaručuje účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Do najprestížnejšej európskej klubovej súťaže sa zverenci Erika ten Haga vracajú po jednoročnej pauze.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok