Dresy Maroka pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Puma
Autor: Myso

V známom dizajne sa v Katare predstaví reprezentácia Maroka. Severoafrická krajina si svojimi hlavnými červenými dresmi pripomína účasť na MS 1998, kedy si na šampionáte taktiež zahrala v oblečení nemeckej značky Puma.

Červené tričká čerpajú inšpiráciu z národnej vlajky. Na hrudi nájdeme výrazný zelený horizontálny pruh doplnený po okrajoch bielymi pásikmi. Uprostred je pruh prerušený kvôli umiestneniu biele loga značky Puma, do ktorého sa po niekoľkých rokoch opäť vrátili aj písmená. Oproti 90. rokom sa zmenil výstrih, ktorý už nie je doplnený golierikom a spomínaný pruh už nepokračuje na rukávoch.

Na plecia však pribudli emblémy nemeckého výrobcu a taktiež na zadnej strane si môžeme všimnúť pod výstrihom nápis krajiny v Marockej Arabčine. Oblečenie je vytvorené najnovšou technológiou ULTRAWEAVE, ktorá ponúka vôbec najľahšie materiály použité v histórii spoločnosti Puma. Súpravy dopĺňajú zelené trenírky a červené štulpne so zeleným pruhom uprostred.

Na uvedenie náhradných dresov sme si počkali do septembra. Tentokrát sa nejedná v žiadnom prípade o spomienky na dresy z minulosti, ale o odvážnu novinku nemeckého dodávateľa. Tá je zhmotnená najmä v grafike inšpirovanej tradičnými marockými mozaikami umiestnenej uprostred. Obrazec je vytvarovaný v okolí čísiel hráčov a do jeho vrchnej časti bol zapracovaný znak Kráľovskej marockej futbalovej federácie.

Véčkový výstrih je spoločne so zakončením rukávov lemovaný červeno-zelenými prúžkami odkazujúcimi na národné farby. Prednú časť oblečenia navyše oživuje vertikálny pruh v svetlej šedej. Na zadnej strane nájdeme nad menovkami hráčov opäť názov krajiny v miestnom jazyku. Náhradné oblečenie marockej reprezentácie dopĺňajú biele trenírky a biele štulpne.

Maroko sa v Katare predstaví už na svojom šiestom záverečnom turnaji. Doteraz najlepším výsledkom je pre Levov z Atlasu jedenásta priečka zo šampionátu v Mexiku 1986. Tento rok bola severoafrická krajina vyžrebovaná do skupiny F, kde najskôr narazí na dvojicu európskych reprezentácií (23. novembra Chorvátsko a 27. novembra Belgicko) a na záver si zmeria sily s Kanadou (1. decembra).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok