Dresy Belgicka pre MS 2022

2022/2023 Adidas MS 2022
Autor: Myso

Favoritom F skupiny i celého šampionátu bude Belgicko. Najvyššie postavený európsky tím v rankingu FIFA sa predstaví v oblečení od nemeckej spoločnosti Adidas. Zverenci španielskeho trénera Roberta Martineza si nové červené a biele súpravy vyskúšali už počas septembrových zápasov Ligy národov proti Walesu (2:1) a Holandsku (0:1).

Hlavné červené dresy zaujmú najmä textúrou plameňov na rukávoch. Tento grafický prvok súvisí s prezývkou mužstva – Červení diabli alebo Červené plamene. Tričká s okrúhlym výstrihom majú kontrastné čierne rukávy, na ktorých nájdeme trojicu červených prúžkov. V podobnom prevedení sú aj trenírky. Spodnú časť čiernych štulpní opäť vypĺňa textúra ohňa v belgických národných farbách.

Náhradné dresy sú biele, doplnené rôznofarebnými prvkami. Dizajnéri spoločnosti Adidas pri ich tvorbe spolupracovali s organizátormi festivalu elektronickej tanečnej hudby Tomorrowland. Dres má za cieľ vyjadrovať zábavným a pozitívnym spôsobom lásku, v súčasnej ťažkej dobe poznačenej krízami a vojenským konfliktom na Ukrajine.

Replika náhradného oblečenia má dokonca samotný nápis LOVE umiestnený pod číslami. Tie budú na fanúšikovských dresoch pestrofarebné, no v zápasoch uvidíme kvôli pravidlám FIFA belgickú reprezentáciu s fialovými číslami a menovkami. Biele tričká dopĺňajú rovnako sfarbené trenírky a štulpne. Tradičné tri prúžky charakteristické pre spoločnosť Adidas sú v svetlomodrom prevedení.

Na belgickú reprezentáciu čaká v Katare už štrnásty záverečný turnaj. Silná generácia futbalistov s menami ako De Bruyne, Hazard alebo Lukaku dosiahla najväčší úspech belgického futbalu pred štyrmi rokmi, kedy v Rusku obsadila bronzovú priečku. Tento rok čakajú na Červených diablov v skupine súboje s Kanadou (23. novembra), Chorvátskom (27. novembra) a Marokom (1. decembra).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok