Dresy Senegalu pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Puma
Autor: Myso

Prvým africkým zástupcom v seriáli predstavovania dresov pred tohtoročnými majstrovstvami sveta je Senegal. Aktuálny víťaz Afrického pohára národov sa v Katare predstaví na svojom treťom záverečnom turnaji. Mužstvo okolo útočníka Sadia Maného z Bayernu Mníchov oblečie na šampionáte nemecká spoločnosť Puma.

Hlavné dresy Senegalu sú v bielej farbe a odkazujú na úspešný turnaj spred 20 rokov. V otváracom zápase MS 2002 v Japonsku a Južnej Kórei vtedy africký celok šokoval úradujúceho majstra sveta z Francúzska, keď sa o jediný presný gól stretnutia postaral záložník Papa Bouba Diop. Levy z Terangy napokon na turnaji dokráčali až do štvrťfinále, kde ich vyradilo Turecko.

Pred dvadsiatimi rokmi hral Senegal v oblečení francúzskej spoločnosti Le Coq Sportif s výrazným červeno-žlto-zeleným vzorom na rukávoch. Trikolóru prevzatú zo senegalskej vlajky nájdeme tento rok na hrudi bielych tričiek vo forme pruhu v tvare písmena V. Odkaz na národné farby si môžeme všimnúť aj na véčkovom výstrihu a zakončeniach rukávov. Súpravy dopĺňajú biele trenírky a biele štulpne.

Náhradné dresy sú v zelenom prevedení. Na prednej strane je umiestnený vertikálny tmavozelený pruh. Tričkám dominuje grafika pozostávajúca zo senegalskej vlajky, znaku Senegalskej futbalovej federácie a prezývky mužstva Lions. Všetky spomenuté prvky sú umiestnené na červenom pozadí. V obkolesení dvoch žltých pruhov sa potom nachádzajú čísla hráčov prekrývajúce nenápadný kód krajiny SEN.

Ani na náhradnom oblečení nechýba populárna senegalská trikolóra. Tentokrát je situovaná na okrúhlom výstrihu. Vzadu nad menovkami nájdeme nápis Senegal doplnený dvomi farebnými pruhmi. Najnovšie oblečenie od spoločnosti Puma je vyhotovené pomocou technológie ULTRAWEAVE, ktorá je charakteristická najľahšou tkaninou v histórii nemeckého výrobcu. Zelené tričká majú senegalskí futbalisti doplnené zelenými trenírkami a zelenými štulpňami.

Senegal sa v skupine A predstaví v úvodnom stretnutí 21. novembra proti Holandsku. Zverenci bývalého 35-násobného reprezentanta krajiny Alioua Cissého následne nastúpia 25. novembra proti domácemu Kataru. Záverečným zápasom v základnej skupine bude 29. novembra súboj s Ekvádorom. Africký zástupca pred 4 rokmi nepostúpil zo skupiny. Pri vyrovnanom počte bodov, rovnakom skóre i remízovom vzájomnom zápase vtedy rozhodla o postupe Japonska súťaž fair-play.

Publikované 28. septembra 2022 a zaradené do
2022/2023 MS 2022 Puma

📸 puma.com, worldsoccershop.com a instagram.com/footballsenegal

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok