Dresy Eintrachtu Frankfurt 2021/2022

2021/2022 Bundesliga Nike
Autor: Myso

Len o jediný bod unikla po skončení minulej sezóny Bundesligy skupinová fáza Ligy majstrov Eintrachtu Frankfurt. Nemecký šampión z roku 1959 obsadil v tabuľke piatu priečku, ktorá mu zabezpečila účasť v Európskej lige UEFA. Zverenci rakúskeho trénera Olivera Glasnera hrajú v aktuálnom ročníku v dresoch spoločnosti Nike. V doterajšom priebehu sa predstavili vo štvorici súprav.

Po minuloročných červeno-čiernych pruhovaných dresoch sa v nemeckom tíme v lete rozhodli pre tmavý variant hlavného oblečenia. Elegantné tričká majú golierik doplnený dvojicou gombíkov a červenými prúžkami. Vertikálne červené pruhy nájdeme aj na bokoch dresov. Partnerom klubu je americký portál pre pracovné ponuky Indeed. Na rukáve si môžeme všimnúť logo prepravnej spoločnosti DPD. Hlavné oblečenie je doplnené čiernymi trenírkami s červenými prúžkami a čiernymi štulpňami.

Pre náhradné dresy bola zvolená červená farba. Tričká sú na prednej a zadnej strane pokryté výraznými horizontálnymi pruhmi so striedajúcim sa efektom gradientu. Výstrih tričiek je okrúhly. Po bokoch si opäť môžeme všimnúť čierne pruhy. Logo partnerov je tentokrát v bielej farbe. Oblečenie určené pre zápasy na ihriskách súperov kompletizujú červené trenírky s čiernymi pruhmi a červené štulpne.

V minulej sezóne sa futbalisti Frankfurtu predstavovali aj v bielych dresoch. Tie používajú naďalej a sú momentálne ich treťou voľbou. Podobne ako pri hlavných súpravách si na tričkách môžeme všimnúť čierny golierik, ktorý je tentokrát doplnený dvojicou prúžkov – červeným a bielym. Pruhy na bokoch dresov sú v známom lomenom tvare. K tretím dresom nosia frankfurtskí futbalisti biele trenírky s červeným prúžkom a biele štulpne.

V skupinovej fáze Európskej ligy UEFA sa Eintracht predstavuje v odlišných čiernych dresoch. Tentokrát sa jedná o katalógový model Nike Challenge III, ktorý je charakteristický vzorom s diagonálnymi pruhmi. Aj v pohárovej Európe je výstroj futbalistov Frankfurtu kompletne čierny. V zápasoch však nastupujú v odlišných čiernych trenírkach i štulpniach ako v Bundeslige. Nenájdeme na nich žiadne červené prvky.

Brankári dostali k dispozícii nový model Nike Promo. Nemecký reprezentant Kevin Trapp sa spolu so svojimi kolegami najčastejšie predstavuje v jeho svetlozelenej verzii. Zachytal si už však aj v žltých farbách.

Frankfurt bol v spomínanej skupinovej fáze Európskej ligy UEFA vyžrebovaný do základnej D skupiny. Jeho súpermi sú turecký Fenerbahce Istanbul, grécky Olympiakos Pireus a belgický Royal Club Antverpy. Die Adler súťaž vyhrali v roku 1980 ešte pod názvom Pohár UEFA. V čisto nemeckom finále hranom na dva zápasy vtedy zdolali Borussiu Mönchengladbach (2:3 vonku, 1:0 doma).

Publikované 30. októbra 2021 a zaradené do
2021/2022 Bundesliga Nike

📸 stores.eintracht.de, spiegel.de a instagram.com/eintrachtfrankfurt

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok