Čo týždeň dal 41/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

V ďalšom vydaní týždenníka sa pozrieme na technológiu ULTRAWEAVE od spoločnosti Puma, predstavíme si staronového dodávateľa Schalke 04 a nebude chýbať ani uvedenie nového partnera Realu Sociedad. Ďalej spomenieme začiatok predaja dresov FC Barcelona s dlhými rukávmi a výročným oblečením oslávime 150. narodeniny Glasgowu Rangers. Príjemné čítanie!


Všetky top tímy dostanú od Pumy ULTRAWEAVE dresy

Začiatkom mesiaca ste si mali možnosť prečítať o unikátnych dresoch talianskej reprezentácie, ktorá ako prvá dostala oblečenie vytvorené pomocou inovatívnej technológie ULTRAWEAVE. Tá je charakteristická priam zanedbateľnou celkovou hmotnosťou, keď dres váži len neuveriteľných 72 gramov. Súpravy vytvorené touto technológiou by mali v nasledujúcej sezóne 2022/23 dostať všetky popredné klubové celky spolupracujúce so spoločnosťou Puma. Konkrétne sa tak na odľahčené dresy môžu tešiť kluby AC Miláno, Manchester City, Borussia Dortmund, FC Valencia, Borussia Mönchengladbach, Olympique Marseille, Stade Rennains, Šachtar Doneck, Fenerbahce Istanbul, FC Krasnodar, PSV Eindhoven, ale aj juhoamerické celky Club Libertad (Paraguaj), Chivas a C.F. Monterrey (obaja Mexiko).

Najľahšie dresy v histórii. Puma posúva hranice vďaka svojej revolučnej ULTRAWEAVE technológii.
(📸 about.puma.com)

Schalke bude opäť obliekať Adidas

Sedemnásobný nemecký šampión Schalke 04 sa po spolupráci s britskou spoločnosťou Umbro vráti k dresom od domácej firmy Adidas. Klub z Gelsenkirchenu bude mať oblečenie s charakteristickými tromi prúžkami už od budúcej sezóny 2022/23 a spolupráca s poprednou nemeckou spoločnosťou by mala trvať minimálne do roku 2027. Die Königsblauen pôsobia momentálne v druhej najvyššej súťaži, do ktorej vypadli minulý ročník. V ňom dokázali vyhrať len tri stretnutia a obsadili posledné 18. miesto. Nové dresy by mali byť pripravené v aplikácii miTeam, ktorú využíva už aj viacero slovenských tímov.

Adidas bol aj pri poslednom významnom klubovom úspechu. V roku 2011 Schalke získalo domáci pohár.
(📸 sbnation.com)

Real Sociedad má nového partnera

Presne pred týždňom bola na tomto mieste zmienka o troch tímoch najvyššej španielskej súťaže, ktoré v aktuálnej sezóne zostali bez emblému partnera na dresoch. Situácia sa zmenila už pár dní po vydaní článku, kedy sa na spolupráci do konca aktuálnej sezóny dohodol so spoločnosťou Finetwork baskický Real Sociedad. Telekomunikačný operátor nie je v španielskom športe vôbec neznámym pojmom. Jeho logo majú na svojom oblečení v súčasnosti aj futbalisti Betisu Sevilla a firma spolupracuje aj so španielskou futbalovou, či basketbalovou reprezentáciou. Klub z mesta San Sebastián sa predstavil v upravených dresoch už počas víkendu, kedy v 9. kole La Ligy zdolal na domácom trávniku futbalistov Malorky 1:0 gólom Lobeteho z 90. minúty.

Nový partner futbalistov Realu Sociedad – telekomunikačná spoločnosť Finetwork (📸 realsociedad.eus).

Barcelona začala predávať dresy s dlhými rukávmi

O téme dlhých rukávov už bola v týždenníku zmienka niekoľkokrát. V súčasnosti je problematické nájsť na klubových e-shopoch takto ušité oblečenie. Dresy s dlhými rukávmi si neobliekajú už ani samotní futbalisti. Tí už častejšie preferujú kombináciu tzv. base layeru a štandardných dresov s krátkymi rukávmi. Napriek tomu sa ešte aj v súčasnosti nájdu výnimky a medzi kluby, ktoré začali predávať svoje aktuálne oblečenie aj vo verzii s dlhými rukávmi, sa v priebehu októbra zaradila aj FC Barcelona. Záujemcovia o dlhú verziu súčasného výstroja katalánskeho veľkoklubu si však poriadne priplatia. Keďže do predaja sa dostala len autentická verzia zhodná so skutočným zápasovým oblečením hráčov, cena pruhovaného červeno-modrého dresu, či náhradného svetlofialového je stanovená na 175 eur.


Dresy Glasgowu Rangers k 150. výročiu založenia klubu

Výnimočnú sezónu majú tento rok v Glasgowe. Priaznivci tamojšieho Rangers oslavujú 150. výročie založenia svojho klubu a ten si toto unikátne jubileum pripomína aj špeciálnou edíciou svojich dresov. Oblečenie s prezývkou The Gallant Pioneers je poctou pre štyroch mladíkov, ktorí klub založili ešte v roku 1872. Menej tradičná biela farba vychádza z tímovej fotografie, ktorá sa datuje do roku 1877. Historický vzhľad podčiarkuje aj panel s gombíkmi. Ten však nie je tradične vycentrovaný, ale umiestnený viac vpravo. Britská spoločnosť Castore pridala na oblečenie 55-násobného škótskeho majstra aj historický klubový znak, spätý so samotnými začiatkami Rangers. Špeciálne dresy sú doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami a nebudú na nich emblémy žiadneho z klubových partnerov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok