Dresy Interu Miláno 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Nike Séria A
Autor: Myso

Po španielskych tímoch sa presúvame do Talianska. Seriál predstavovania dresov účastníkov Série A začíname u aktuálneho majstra. Milánsky Inter už oficiálne uviedol trojicu svojich dresov, ktoré mu opäť pripravila americká spoločnosť Nike.

Hlavné dresy majú tento rok originálny vzhľad. Sú tvorené malými štvorcami v kráľovskej modrej, tmavomodrej a čiernej farbe. Tie majú pripomínať hadiu kožu a vytvárať svojimi farebnými prechodmi ilúziu pruhov, ktoré neodmysliteľne patria k 19-násobnému talianskemu šampiónovi.

Vzor hadej kože je samozrejme odkazom na hada Biscione, ktorý je dôležitým historickým symbolom mesta Miláno i samotného klubu. K odkazu na známy plaz sa taliansky klub vracia po desiatich rokoch. Originálne modro-čierne tričká dopĺňajú už tradične čierne trenírky a čierne štulpne.

Spomínaný had je výrazne zastúpený aj na náhradných bielych súpravách. Modro-čierny Biscione sa vlní na prednej strane tričiek i ľavom rukáve. Tričká sú doplnené modrým okrúhlym výstrihom uprostred ktorého nájdeme nápis Inter Milano. Zakončenia rukávov sú v tradičných klubových farbách.

Trojnásobný víťaz Ligy majstrov má od začiatku aktuálnej sezóny aj nového sponzora. Ikonického výrobcu pneumatík Pirelli nahradila po dlhých rokoch virtuálna mena Inter Fan Token od spoločnosti Socios.com. Súpravy pre zápasy na súperových ihriskách kompletizujú biele trenírky a biele štulpne.

V priebehu septembra došlo aj k predstaveniu tretieho oblečenia. To je prevažne čierne, no oživujú ho výrazné žiarivé farby – žltá, belasá, oranžová a svetlozelená. Tie sú na hrudi zastúpené vo forme diagonálnych pruhov, ktoré majú predstavovať rozmanitosť a posolstvo klubu, ktorým je boj proti akejkoľvek forme diskriminácie.

K spomínaným sponzorom sa ešte patrí dodať, že na ľavom rukáve sa nachádza ďalšia virtuálna mena Digital Bits od spoločnosti Zytara a vzadu pod číslami hráčov logo výrobcu spotrebnej elektroniky a počítačov Lenovo. Tretie súpravy sú podobne ako hlavné dresy doplnené v spodnej časti čiernou farbou výstroja.

Kapitánom tímu je slovinský brankár Samir Handanović. Spoluhráč nášho reprezentačného obrancu Milana Škriniara sa v ročníku predstavuje v aktuálnom brankárskom modeli Nike Promo. Predsezónne fotenie absolvoval v jeho svetlej verzii, v zápasoch si ale vyskúšal už aj čiernu, či žltú.

Inter sa v lete tešil po jedenástich rokoch z majstrovského titulu, keď taliansku súťaž vyhral s 12-bodovým náskokom pred mestským rivalom AC. Nerazzurri si vďaka tomuto úspechu vybojovali účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov, kde sú ich súpermi v skupine A Real Madrid, Šachtar Doneck a Šeriff Tiraspoľ.

Alternatívne kombinácie

Biele dresy so svetlo šedým hadom.
Šachtar Doneck – Inter Miláno, skupina A Ligy majstrov, 28.9.2021
📸 Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok