Hlavné dresy Realu Madrid 2021/2022

2021/2022 Adidas Liga majstrov Primera Division
Autor: Myso

Úradujúcim vicemajstrom španielskej ligy je Real Madrid. Kráľovský veľkoklub predstavil svoje hlavné dresy ešte v úvode júna. Nový dizajn dresov Bieleho baletu zobrazuje to, v čom je klub jedinečný – spolupatričnosť klubu, hráčov a fanúšikov. Hlavná súprava je podľa vyjadrenia klubu symbolom komunity Realu Madrid zjednotenej v jeden celok.

Oblečenie je inšpirované samotným mestom a láskou fanúšikov z celého sveta. Adidas do neodmysliteľnej bielej farby zakomponoval špirálovitú textúru, ktorá je odkazom na fontány na námestí Plaza de Cibeles. To je pre fanúšikov Realu známou lokalitou pre oslavovanie ziskov trofejí.

Tradičná biela farba je tento rok doplnená oranžovou a modrou. Tie predstavujú živú kultúru hlavného mesta Španielska. Kontrastné farby nájdeme v okolí výstrihu i zakončení rukávov a taktiež sú využité aj pre emblémy výrobcu dresov a klubového partnera.

„Real Madrid je jedinečný tím s jedinečnou históriou. Chceli sme, aby bol v novej sezóne dizajn dresov odvážny, no zároveň jednoduchý. Cieľom bolo, aby odrážal očakávania, ktoré so sebou prináša klubový znak Realu, a tým nie je nič iné, ako víťazstvo,“ povedal Marco Omiccioli, dizajnér spoločnosti Adidas.

Real v predchádzajúcej sezóne zaostal o dva body za svojim mestským rivalom Atléticom. Druhá priečka z uplynulého ročníka znamená pre zverencov talianskeho trénera Carla Ancelottiho aj istú účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Svojich súperov v nej spozná Biely balet už v priebehu tohto týždňa.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok