Čo týždeň dal 31/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Najväčšou udalosťou predchádzajúceho týždňa je odchod legendárneho Lionela Messiho z Barcelony. Argentínsku hviezdu si v týždenníku pripomenieme obrázkami všetkých dresov, ktoré si počas svojho pôsobenia v tíme Blaugranas obliekol. Ďalej sa pozrieme na špeciálnu edíciu dresov poľskej Wisly Krakow venovanej 115. výročiu založenia klubu, predstavíme si nové oblečenie treťoligového Tatranu Prešov a pozrieme sa aj na jednu kuriozitu zo zápasu Európskej konferenčnej ligy UEFA. V závere nebude chýbať tradičná letná galéria s prehľadom nových dresov uvedených počas predchádzajúcich dní. Príjemné čítanie!


Messiho koniec v Barcelone

To o čom sa špekulovalo dlhšie je už momentálne realitou. Legendárny Leo Messi končí v tíme FC Barcelona a v blížiacej sa sezóne 2021/22 ho už uvidíme v drese iného tímu. 34-ročný argentínsky záložník pôsobil na Nou Campe už od svojich 13-tich rokov a katalánsky veľkoklub pri jeho odchode zverejnil podobu všetkých dresov, ktoré si obliekol od príchodu do prvého mužstva v roku 2004.


Wisla Krakow oslavuje 115 rokov

Štrnásťnásobný poľský majster Wisla Krakow oslavuje tento rok svoje 115. narodeniny. Pri tejto príležitosti klub vydal limitovanú edíciu retro dresov z dielne talianskej spoločnosti Macron. Tmavočervené tričká sú doplnené zlatými detailmi, v okolí výstrihu dokonca nechýbajú ani šnúrky. Oblečeniu dominuje biela hviezda, ktorá je dodnes zachovaná v klubovom znaku a taktiež zostala aj tímovou prezývkou. Na prednej strane tričiek si je možné ešte všimnúť zoznam rokov, kedy klub dosiahol svoje najväčšie úspechy.


Prešovský Tatran ako milánsky Inter

Nové dresy má aj najstarší slovenský klub Tatran Prešov. Účastník 3. ligy – východ sa po zmene vlastníckych štruktúr vracia ku kruhovému znaku známemu z prelomu storočí, ktorý prešiel menšou úpravou. Rok vzniku klubu je už na ňom umiestnený na zelenom pozadí. Nové oblečenie pripravila Koňarom domáca spoločnosť 3b, ktorá sa inšpirovala aktuálnymi dresmi milánskeho Interu. Zatiaľ čo taliansky majster ich má vyhotovené v odtieňoch modrej farby, k Prešovu prirodzene patrí zelená.

📸 facebook.com/1fctatran
Futbalisti Prešova pokrstili nové dresy víťazstvom 3:0 nad Raslavicami. Na novom oblečení im dokonca nechýbajú ani menovky (📸 Viktor Zamborský / povecernik.sk).

Rubin Kazaň musel dohrať zápas s dokreslenými číslami

Kurióznu situáciu priniesol minulotýždňový zápas Európskej konferenčnej ligy UEFA medzi poľským tímom Raków Częstochowa a ruským Rubinom Kazaň. Bezgólové stretnutie sa hralo za daždivého počasia, ktoré spôsobilo problémy s výstrojom ruského celku. Tomu sa totiž začali z dresov postupne odlepovať čísla aj menovky! Hráči si ich tak boli nútení počas prestávky dokresliť fixkou. Rozhodcovia však s týmto riešením neboli spokojní a na rad tak musela prísť tejpovacia páska. Chyba sa stala na strane klubu, ktorý si potlač oblečenia od nemeckej spoločnosti Jako riešil vo vlastnej réžií. Nepodarené dresy napokon skončia v dražbe, ktorej výťažok bude venovaný na charitatívne účely.

📸 footballreporting.com


Nové dresy 31. týždňa

Aj prvý augustový týždeň priniesol predstavenie niekoľkých nových dresov. Do tradičnej galérie sa nám tentokrát zmestilo 15 kúskov, medzi ktorými nechýba nové náhradné oblečenie španielskeho Realu Madrid, či argentínskej Bocy Juniors. Ktorý z nedávno uvedených dresov sa vám páči najviac? Neváhajte sa o svoj názor podeliť v komentároch!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok