Čo týždeň dal 28/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Vitajte pri ďalšom vydaní týždenníka. Dnes sa pozrieme ako by vyzerali nové dresy európskych klubov so starými sponzormi, predstavíme si zaujímavú úpravu aktuálnych dresov FC Barcelona a prezradíme aj jednu novinku, ktorú chystajú v talianskej najvyššej súťaži od ročníka 2022/23. Už najbližší piatok sa opäť rozbehne aj naša Fortuna liga a v závere sa môžete tešiť aj na galériu nových dresov predstavených v posledných dňoch. Príjemné čítanie!


Nové dresy s retro sponzormi

Niektorí fanúšikovia si pri pohľade na nové dresy svojich obľúbených tímov istotne pomyslia, že ako by dané oblečenie vyzeralo s logom niekdajšieho sponzora. Ich predstavy sa rozhodli naplniť dva známe weby o dresoch Classic Football Shirts a Football Shirt Colective, ktoré takto upravili nové súpravy viacerých európskych klubov. Páčia sa vám nové dresy so starými sponzormi, alebo vám k nim viac pasujú tí súčasní? Váš názor si rád prečítam v komentároch.


Opravené dresy Barcelony

Aj druhý príspevok sa bude týkať vymyslených úprav futbalových dresov. Tentokrát si posvietime na nové súpravy FC Barcelona, ktoré sú charakteristické netradičným dizajnom prevzatým z klubového znaku, či zošívaným prevedením trenírok. Zmenou prešlo aj farebné prevedenie oblečenia, kde najmä modrá farba je výrazne bledšia ako v minulosti a čísla i menovky hráčov už nie sú žlté, ale biele. So všetkými týmito novinkami sa pohral argentínsky fanúšik Sahil, ktorý vo svojom návrhu zachoval viacero noviniek z oblečenia Barcy, no zároveň mu vrátil jeho viac tradičný vzhľad.

Porovnanie reálnych dresov FC Barcelona s návrhom Sahila (📸 twitter.com/CriminalFTBL)

V Sérii A zakážu zelené dresy

So zaujímavou informáciou prišiel uplynulý týždeň taliansky denník La Gazzetta dello Sport. Podľa jeho informácií budú od ďalšej sezóny 2022/23 zakázané v najvyššej talianskej lige zelené dresy! Dôvodom na tento zákaz je dlhodobá kritika televíznych divákov, ktorým zelení hráči splývajú na obrazovkách s farbou trávnika. Podľa predstaviteľov Série A treba urobiť všetko preto, aby mali fanúšikovia z futbalu ničím nerušený zážitok. Výnimku však budú mať naďalej brankári a taktiež aj tímy, pre ktoré je zelená farba klubovou. V netradičnej zelenej by sme tak už ale nemali v budúcnosti vidieť na súperových ihriskách napríklad kluby ako Juventus Turín.

Netradičné zelené dresy Juventusu Turín zo sezóny 2014/15
(📸 Getty Images).

Novinky z Fortuna ligy (2. časť)

Aj posledný týždeň bol bohatý na novinky z našej najvyššej súťaže. Vo štvrtok večer odhalila svoj nový znak DAC Dunajská Streda. Na Žitnom ostrove zverejnili aj podobizeň súčasných dresov s novým emblémom. Keďže pre žlto-modrých ale začína sezóna až budúci štvrtok, nie je vylúčené, že sa dočkáme aj nového oblečenia pre ročník 2021/22. Svoje nové dresy v piatok predstavil AS Trenčín. Ten na nich odprezentoval aj svojho nového partnera, ktorým sa stala stávková spoločnosť Tipsport. Dvojnásobný majster Slovenska si bude nové biele súpravy obliekať dlhšie ako len jednu sezónu. V sobotu potom pokračoval v prezentácii nových dresov nováčik. MFK Tatran Liptovský Mikuláš pokračuje v spolupráci s talianskou spoločnosťou Sportika, ktorá mu pripravila biele dresy s dizajnovým označením Berlino a náhradné červené s názvom Cordoba. Brankári sa predstavia v belasom modeli Twister. Netradične na nedeľu si nechal predstavenie svojho nového klubového znaku aj jediný zástupca z východného Slovenska. MFK Zemplín Michalovce oživil svoj emblém drakom a zároveň ukázal aj upravené dresy značky Adidas, ktoré si michalovskí futbalisti obliekali už počas jarnej časti.

DAC Dunajská Streda

Ukážka nového znaku DAC na súčasných dresoch (📸 dac1904.sk).

AS Trenčín

Nové dresy AS Trenčín s logom stávkovej spoločnosti Tipsport (📸 astrencin.sk).

MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Nové dresy nováčika z Liptovského Mikuláša od talianskej spoločnosti Sportika (📸 facebook.com/mfktatran).

MFK Zemplín Michalovce

Nový znak MFK Zemplín Michalovce (📸 facebook.com/MFKZemplinMichalovce).
Dresy Michaloviec s novým znakom (📸 facebook.com/MFKZemplinMichalovce).

Nové dresy 28. týždňa

Nové dresy sa nepredstavujú len na Slovensku, ale samozrejme po celej Európe. Opäť po roku sa tak stáva súčasťou týždenníka aj príspevok, v ktorom si môžete v galérii pozrieť novučičké súpravy predstavené v posledných dňoch.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok