Tretie dresy Dánska pre EURO 2020

2021/2022 EURO 2020 Hummel
Autor: Myso

Dánska spoločnosť Hummel predstavila tretie dresy pre domácu reprezentáciu ešte v závere mája. V tom čase ale nebolo jasné, či si v nich severskí reprezentanti zahrajú aj na európskom šampionáte. Po dnešnom zápase s Belgickom už na túto otázku poznáme odpoveď. Je tak ten správny čas predstaviť si aj tretie oblečenie dánskeho reprezentačného výberu.

Špeciálna edícia dresov je inšpirovaná súpravou Dánskeho dynamitu zo svetového šampionátu 1986 v Mexiku. Namiesto tradičnej bielo-červenej kombinácie je ale použitá len červená farba v rôznych odtieňoch. Dresy boli uvedené so sloganom Den røde mur – Červená stena, ktorý zodpovedá ich vzhľadu. V čisto červenom prevedení sú totiž kompletne všetky prvky, vrátane emblémov dodávateľa, či znaku Dánskej futbalovej únie.

Zverenci Kaspera Hjulmanda si tretie oblečenie vyskúšali už pred šampionátom, keď v ňom nastúpili na prípravné stretnutia proti Nemecku (1:1) i Bosne a Hercegovine (2:0). Dnes ich použili teda aj na samotnom záverečnom turnaji, keď v druhom zápase skupiny B podľahli Belgicku 1:2. Dánov síce poslal do vedenia už v 2. minúte Poulsen, no skóre po zmene strán otočili E. Hazard a De Bruyne.

Dánsko je po dvoch zápasoch na poslednej priečke svojej skupiny, keď v súbojoch s Fínskom a spomínaným Belgickom nezískalo ani bod. V poslednom zápase čaká severanov 21. júna v Kodani výber Ruska. Dáni sú v tomto zápase vedení ako hostia a pokiaľ by nastúpili vo svojich bielych dresoch, využili by tak v troch stretnutiach skupiny všetky varianty svojho oblečenia.

Publikované 17. júna 2021 a zaradené do
2021/2022 EURO 2020 Hummel

📸 instagram.com/herrelandsholdet, dbu.dk a uefa.com/uefaeuro-2020

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok