Čo týždeň dal 22/2020

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Aj na Sviatok všetkých svätých je tu tradičný týždenník. Dnes sa pozrieme na kolekciu HumanRace, ktorú vydáva nemecký Adidas, pozastavíme sa nad trojicou rôznych dresov, v ktorých nastúpil v priebehu októbra Arsenal proti Manchestru City, spomenieme aj Podbrezovú, ktorá sa trošku nečakane objavila v článku na webe Footy Headlines a predstavíme si nového dodávateľa anglického Newcastle United. V závere nechýba aspoň skromná prehliadka poltucta nových dresov predstavených v priebehu predchádzajúcich dní. Príjemné čítanie!


Kolekcia Adidas HumanRace

Ak ste fanúšikom svetových veľkoklubov, možno ste pri televíznych prenosoch postrehli nezvyčajné dresy, ktoré jednotlivé tímy nosili na predzápasových rozcvičkách, prípadne priamo v stretnutiach. Spoločnosť Adidas sa rozhodla oživiť päť slávnych dizajnov oblečenia Arsenalu Londýn, Bayernu Mníchov, Manchestru United, Juventusu Turín a Realu Madrid. Dresy sú ručne maľované a na ich výrobe sa spolupodieľal americký spevák a producent Pharrell Williams. Štýlové oblečenie si môžete zakúpiť aj na slovenských stránkach spoločnosti Adidas. Podrobnejšie sa mu vo svojom tohtotýždňovom videu venoval aj britský web Classic Football Shirts.


Arsenal proti City v troch rôznych kombináciách

O zaujímavý moment sa v priebehu októbra postarali hráči a hráčky londýnskeho Arsenalu. Kanonieri totiž nastúpili počas posledných týždňov v troch rôznych súťažiach proti Manchestru City a v každom z trojice stretnutí využili inú kombináciu svojich aktuálnych dresov. V zápase ženských tímov zvolili hráčky The Gunners začiatkom októbra tradičné červeno-biele dresy, kvôli farbám svojich súperiek ich ale skombinovali s netradičnými červenými trenírkami. V polovici mesiaca sa potom v zápase Premier League predstavili muži proti Citizens v tretích tmavomodrých dresoch. V nateraz poslednom meraní síl si minulý víkend obliekli obidve mužstvá do 23 rokov biele trenírky, ku ktorým mali tradičné belasé, resp. červeno-biele oblečenie. Názor, ktorá z uvedených kombinácií sa vám páči najviac rád uvítam v komentároch.

Stretnutie ženských tímov z 1. októbra 2020 (📸 Getty Images).
Zápas Premier League zo 17. októbra 2020 (📸 Getty Images).
Zápas výberov do 23 rokov z minulého víkendu (📸 Getty Images).

Podbrezová na Footy Headlines

Nestáva sa veľmi často, že by sme na zahraničných weboch venovaných futbalovým dresom našli zmienku o slovenských kluboch. Občas sa objaví článok, či pár fotografií aspoň o bratislavskom Slovane, ktorý sa svojho času dostal na pretras najmä vďaka svojmu sponzorovi Niké. Logo stávkovej kancelárie sa objavilo na dresoch od spoločnosti Adidas, čo si niektorí autori webov vysvetlili tak, že partnerom belasých sú obidvaja konkurenční dodávatelia. Tento týždeň sme našli na Footy Headlines logo druholigovej Podbrezovej. To sa objavilo na pyramíde, pomocou ktorej v článku autori vysvetľujú hierarchiu klubov, s ktorými spolupracuje nemecký výrobca. Za upozornenie na túto kuriozitu ďakujem Andrejovi.

📸 Footy Headlines

Newcastle bude obliekať Castore

Britská spoločnosť Castore sa dostáva čoraz viac do povedomia aj na futbalovom trhu a pravdepodobne ju budeme v budúcnosti spájať s viacerými známejšími tímami. Po letnom oznámení spolupráce s Glasgowom Rangers si oblečenie spoločnosti založenej bratmi Beahonovcami budú od budúcej sezóny obliekať aj futbalisti Newcastle United. Tímu, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentačný gólman Martin Dúbravka, sa po tejto sezóne skončí kontrakt s nemeckou značkou Puma.

Dresy Newcastle United z aktuálnej sezóny. Spolupráca Strák s nemeckou značkou Puma bude od ročníka 2021/22 minulosťou (📸 sportsdirect.com).

Nové dresy 44. týždňa

Aj záverečný októbrový týždeň priniesol niekoľko nových dresov a tak môže byť tento odsek aj naďalej súčasťou týždenníka. Nové oblečenie predstavila írska reprezentácia, ktorú sme nedávno zdolali v semifinálovom barážovom stretnutí o postup na EURO 2020. Krajina ležiaca západne od Britských ostrovov zmenila aj dodávateľa, keď americkú spoločnosť New Balance nahradilo v Írsku veľmi dobre známe Umbro. Britský dodávateľ predstavil počas uplynulých dní aj nové tretie dresy druholigového anglického Brentfordu. Zvyšná trojica sa nesie v historickom duchu – Castore uviedlo nové retro dresy Glasgowu Rangers, storočnicu oslavuje v spolupráci s Kappou talianske Empoli a Puma pripravila špeciálne dresy k 120. narodeninám nemeckej Borussie Mönchengladbach.

📸 footballshirtculture.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok