Tretie dresy Interu Miláno 2018/2019

2018/2019 Nike Séria A
Autor: Myso

Milánsky Inter má k dispozícií tento rok aj tretie dresy. Šedé oblečenie z dielne americkej spoločnosti Nike bolo predstavené začiatkom septembra a reprezentuje klubové dedičstvo a tradície.

Na dresoch nájdeme niekoľko prvkov spojených s históriou i súčasnosťou talianskeho klubu. Už na prvý pohľad je nemožné prehliadnuť výrazný kríž umiestnený na prednej strane tričiek, ktorý je prevzatý z mestského erbu a na dresoch Interu bol prítomný už niekoľkokrát aj v minulosti. Pri detailnejšom pohľade si je možné všimnúť, že pozadie kríža je tvorené obrázkom milánskej katedrály Il Duomo di Milano.

Na prednej strane tričiek zaujme aj netradičná šedá textúra zložená z čiar v skreslenom kruhovom vzore. Ten predstavuje zase špeciálne upravenú mapu milánskeho centra mesta. Dizajnéri spoločnosti Nike oživili dominantné šedé odtiene dvojicou ďalších farieb. Emblém dodávateľa i klubový znak sú vyhotovené v tmavomodrom prevedení, naopak prúžok na zadnej strane tričiek je podobne ako štulpne v žiarivej svetložltej. Dresy kompletizujú bledošedé trenírky.

Inter si v aktuálnej sezóne zahral skupinovú fázu Ligy majstrov, kde skončil na treťom mieste kvôli horším vzájomným zápasom s Tottenhamom Hotspur (2:1 doma, 0:1 vonku). Čierno-modrí tak na jar pokračovali v Európskej Lige UEFA, kde v šestnásťfinále vyradili rakúsky Rapid Viedeň, no v osemfinále už nestačili na nemecký Eintracht Frankfurt.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok