Dresy Senegalu pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Puma
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Puma predstavila ešte v marci hlavné biele dresy Senegalu. V priebehu mája sa k nim pridali aj náhradné zelené. V tomto novom oblečení sa africký zástupca predstaví aj na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Rusku a vy si o ňom môžete prečítať v tomto článku.

Uvedenie bielych dresov bolo súčasťou veľkého marcového predstavovania, počas ktorého spoločnosť Puma uviedla na svetlo sveta až 10 reprezentačných dresov a všetky boli práve v bielej farbe. Senegal sa tak dostal do spoločností krajín ako Taliansko, Česká republika alebo Uruguaj. Zatiaľ čo však pre všetky ostatné krajiny budú biele dresy až druhou voľbou, afrického zástupcu by sme v nich mali pre zmenu vidieť čo najčastejšie.

Dizajn dresov je zhodný so srbskými dresmi, o ktorých ste si mohli na tomto webe prečítať v predchádzajúcich dňoch. Pod zeleným okrúhlym výstrihom sa nachádza logo spoločnosti Puma a emblém Senegalskej futbalovej federácie. Prednú časť tričiek pokrýva veľká potlač hlavy leva, ktorá súvisí s prezývkou mužstva. Na rukávoch tričiek i bokoch bielych trenírok nájdeme zelené pruhy. Oblečenie dopĺňajú biele štulpne s logom nemeckého dodávateľa, futbalisti Senegalu sa však predstavili v jednom z prípravných zápasov aj v zelených.

Náhradné dresy sú vyhotovené v opačnom farebnom prevedení a dominuje im tak zelená farba. Emblém spoločnosti Puma je tak na hrudi pre zmenu biely, podobne ako aj pruhy na rukávoch. Zaujímavosťou náhradných dresov je farba čísiel, ktoré sú žlté. Žltá je však jednou z národných farieb Senegalu, menším prekvapením je skôr absencia červenej, ktorú okrem loga Senegalskej futbalovej federácie nenájdeme na dresoch vôbec. K zeleným tričkám budú mať senegalskí Levi z Terangy oblečené zelené trenírky a zelené štulpne.

Senegal sa predstaví na svojom druhom záverečnom turnaji MS. Na tom prvom v roku 2002 prekvapil futbalový svet hneď úvodným víťazstvom nad vtedajším obhajcom titulu z Francúzska. Africký zástupca potom dokonca postúpil zo skupiny, v osemfinále vyradil Švédsko a stroskotal až vo štvrťfinále, kde prehral s Tureckom 0:1 po predĺžení. Celkovo tak obsadil výborné siedme miesto a bol najúspešnejšou africkou krajinou na turnaji.

Štrnásťnásobný účastník Afrického pohára národov sa v Rusku predstaví v skupine H, kde si na úvod zmeria 19. júna sily s Poľskom. Druhým zápasom senegalského výberu bude 24. júna duel proti Japonsku a boje v skupinách ukončí africký zástupca 28. júna proti Kolumbii.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok