Dresy Kostariky pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 New Balance
Autor: Myso

Po dlhšom čase pokračujeme v predstavovaní dresov reprezentácií, ktoré sa zúčastnia tohtoročných majstrovstiev sveta v Rusku. Dnes si môžete prečítať o zástupcovi zo Strednej Ameriky, ktorým je Kostarika.

Kostarickú reprezentáciu bude počas najbližšieho obdobia obliekať americká spoločnosť New Balance. Tá nové oblečenie už čoskoro päťnásobného účastníka záverečného turnaja MS uviedla s reklamným sloganom „Declare Your DNA” – „Deklarujte svoju DNA”.

Červené tričká majú biely okrúhly výstrih, od ktorého sú smerom k pleciam umiestené tenké biele pruhy. Prednú stranu dresov pokrýva textúra v tmavšom odtieni červenej, ktorej tvar má symbolizovať práve štruktúru Deoxyribonukleovej kyseliny.

Reprezentácia Kostariky patrí v posledných rokoch medzi relatívne pravidelných účastníkov majstrovstiev sveta a na túto skutočnosť sa rozhodli upozorniť aj dizajnéri spoločnosti New Balance, ktorí na vnútornú stranu výstrihu umiestnili roky 1990, 2002, 2006, 2014 a 2018 symbolizujúce účasti národného tímu na záverečnom turnaji. K červeným tričkám budú mať zverenci Óscara Ramíreza oblečené modré trenírky a biele štulpne, ktoré tak kompletizujú národné farby.

Náhradné dresy Los Ticos sú biele, kombinované s čiernou. Na bielych tričkách nájdeme čierny okrúhly výstrih, pod ktorým sa nachádza čierne logo spoločnosti New Balance a farebný znak Kostarickej futbalovej federácie. Vnútornú stranu výstrihu opäť vypĺňajú roky, v ktorých si Kostarika zahrala na záverečných turnajoch MS.

Zaujímavé farebné prevedenie majú rukávy tričiek, ktoré sa z prednej strany javia ako biele, zatiaľ čo zo zadnej sú čierne. Prednú stranu tričiek vypĺňa, podobne ako pri červených dresoch, textúra v tvare štruktúry DNA. Biele tričká budú mať reprezentanti Kostariky skombinované s bielymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

Kostarika sa v Rusku predstaví v skupine E, kde si postupne zmeria sily so Srbskom, Brazíliou a Švajčiarskom. Najlepším umiestnením krajiny je ôsme miesto zo šampionátu v Brazílií 2014, na ktorom Kostaričania vyhrali svoju základnú skupinu. V osemfinále potom vyradili po penaltách Grécko a stroskotali až v ďalšej penaltovej lotérií proti Holanďanom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok