Hlavné dresy Austrálie pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

Spoločnosť Nike predstavila začiatkom apríla nové dresy Austrálie. Zverenci holandského trénera Berta van Marwijka sa v nich predstavia na blížiacich sa MS 2018 v Rusku, ktoré budú pre nich už štvrtými v rade.

Americkí dizajnéri zvolili pre austrálskych futbalistov kompletne žlté dresy. Tento vzhľad má byť odkazom na 16. november 2005, kedy Soceroos zdolali v baráži o postup na MS 2006 po penaltách Uruguaj a vybojovali si tak účasť na svetovom šampionáte po dlhých 32 rokoch. Pred týmto pamätným zápasom sa vyjadril vtedajší kapitán tímu Mark Viduka, ktorý požiadal austrálskych fanúšikov aby na štadióne i mimo neho vytvorili svojim oblečením žlté more.

Dizajn dresov vychádza opäť zo základu Vapor, je však unikátny vďaka vzoru na rukávoch. Hruď tričiek vypĺňa emblém spoločnosti Nike a znak austrálskej futbalovej reprezentácie. Na zadnej strane výstrihu nájdeme zelený pruh so žltou hviezdou prevzatou z austrálskej vlajky. Žlté trenírky dopĺňajú štulpne so zeleným horizontálnym pruhom, na ktorom sa nachádza emblém dodávateľa.

Austrália sa predstaví už na svojom piatom záverečnom turnaji MS. Najlepší výsledok dosiahla v roku 2006, kedy postúpila do osemfinále a obsadila konečnú 16. priečku. Ešte o dve priečky vyššie skončili austrálski futbalisti na MS 1974, vtedy ale hralo turnaj len 16 účastníkov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok