Hlavné dresy FC Barcelona 2017/2018

2017/2018 Dresy Nike Primera Division
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike dnes oficiálne predstavila jedny z každoročne najočakávanejších dresov. Nového oblečenia sa dočkal aktuálny španielsky vicemajster a čerstvý víťaz kráľovského pohára Copa Del Rey FC Bareclona.

Podľa tlačovej správy amerického výrobcu sú nové dresy novodobým prevedením tradičného vzhľadu Blaugranas s využitím moderných technológií vrátane Nike AeroSwift. Na prednej aj zadnej strane nájdeme 11 červených vertikálnych pruhov, ktorých hrúbka sa smerom od stredu k bokom tričiek postupne zužuje, čím vytvárajú originálny vzhľad.

Na novom oblečení 24-násobného majstra sa nachádzajú aj tradičné prvky, ako je katalánska vlajka Senyera. Tá je umiestnená po obvode okrúhleho výstrihu. Novinkou je aj logo japonskej internetovej spoločnosti Rakuten, ktorá strieda doterajšieho partnera Qatar Airways. Zvyšená dvojica sponzorov Beko – Unicef zostáva na dresoch naďalej.

K pruhovaným tričkám budú nosiť zverenci nového trénera Ernesta Valverdeho modré trenírky a štulpne. Na bočnej strane trenírok opäť nájdeme červený pruh, ktorý je však tentokrát umiestnený len od stredu nižšie. Prednú stranu štulpní vypĺňa žlté logo spoločnosti Nike a nápis Barça, predstavujúci prezývku mužstva.

Ako bolo spomenuté v úvode, Barcelona obsadila v nedávno skončenej sezóne španielskej La Ligy druhú priečku, keď zaostala o tri body za majstrovským Realom Madrid. Do klubovej vitríny ale pribudol už 29-krát pohár za víťazstvo v Copa del Rey.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok