Dresy Atlética Madrid 2016/2017

2016/2017 Nike Primera Division
Autor: Myso

Nové dresy pre blížiacu sa sezónu 2016/17 predstavilo už aj Atlético Madrid. Tretí tím uplynulého ročníka Primera Division a zdolaného finalistu poslednej edície Ligy majstrov bude aj naďalej obliekať americká spoločnosť Nike.

Tradičné pruhované dresy sú odkazom na rok 1966, v ktorom Atlético získalo svoj piaty ligový titul. Z dresov zo 60. rokov sú prevzaté červené pruhy, ktoré už nie sú doplnené tenkými červenými prúžkami a po ročnej prestávke sa vracajú aj na zadnú stranu tričiek.

K novým dresom sa vyjadril záložník madridského klubu Saúl: „Nosiť tento dres, ktorý je odkazom na tradície a veľmi úspešné obdobie nášho klubu, bude pre nás všetkých veľkou poctou a inšpiráciou počas celej sezóny.“

Červeno-biele dresy sú doplnené modrými prúžkami v okolí výstrihu i po bokoch, podobne ako tomu bolo aj minulý ročník. Novinkou pre sezónu 2016/17 sú modré štulpne, ale Atlético bude mať k dispozícií aj svoje tradičné v červenej farbe.

Deň pred hlavnými červeno-bielymi dresmi boli predstavené aj náhradné. Tie majú tento rok čiernu farbu a sú doplnené modrými a žltými detailmi. Práve v týchto dvoch farbách je vyhotovený aj klubový znak umiestnený tradične na ľavej strane hrude.

Partnerom klubu bude aj v nadchádzajúcom období spoločnosť Plus 500, ktoré sa zaoberá obchodovaním na internete a s madridským klubom je spojená už od januára 2015. Jej emblém je vyhotovený v žltej farbe, podobne ako aj logo výrobcu dresov.

K čiernym tričkám budú nosiť futbalisti Atlética čierne trenírky a žlté štulpne, ktoré by mali kontrastovať s tmavými farbami použitými vo vrchnej časti výstroja. Ako ale vidno na úvodnej fotografii, k dispozícií budú mať aj čierne štulpne, ktoré tak budú ladiť s tričkami i trenírkami.

Atlético je desaťnásobným španielskym majstrom a rovnako desaťkrát dokázalo získať aj domáci pohár. Klub čaká na svoj veľký úspech v Lige majstrov, kde už trikrát stroskotal vo finále.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok