Náhradné dresy FC Barcelona 2016/2017

2016/2017 Nike Primera Division
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike oficiálne predstavila nové náhradné dresy FC Barcelona pre sezónu 2016/17. Katalánsky veľkoklub uvidíme na súperových ihriskách v netradičnej kombinácii fialovej a ružovej.

Nápad na fialové dresy vznikol zmiešaním tradičných klubových farieb – modrej a červenej. Kontrastom k tmavému podkladu je svetlá ružová farba, ktorá je prítomná na prúžku v okolí výstrihu, bokoch tričiek i trenírok a taktiež sú v nej vyhotovené aj štulpne. Na zadnej strane tričiek nechýba pod výstrihom katalánska vlajka Senyera doplnená vo vrchnej časti nápisom Barça.

Originálna farebná kombinácia sa páči aj klubovému kapitánovi Andrésovi Iniestovi: „Spojením tradičnej červenej a modrej farby sú tieto dresy svieže a nápadné, ale zároveň súvisia s našou históriou. Okrem toho sa vďaka novej technológii Nike AeroSwift cítime rýchlejší a obratnejší.”

Barcelona získala v minulej sezóne už svoj 24. majstrovský titul a po 28-krát sa tešila aj z víťazstva v domácom pohári Copa del Rey. V decembri pribudol do klubovej vitríny aj tretí pohár za víťazstvo na Majstrovstvách sveta klubov, kde Blaugranas vo finále zdolali argentínsky River Plate.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok