Dresy Tottenhamu Hotspur 2016/2017

2016/2017 Premier League Under Armour
Autor: Myso

Anglický Tottenham v minulosti predstavoval svoje dresy postupne počas viacerých mesiacov. Kohúti sa tento rok rozhodli pre výnimku a 8. júla odhalili kompletnú sadu oblečenia pre blížiacu sa sezónu 2016/17. Londýnsky klub sa v nej opäť predstaví v dresoch z dielne americkej spoločnosti Under Armour.

Novinkou na hlavných dresoch je prítomnosť zlatej farby, ktorá dopĺňa tradičnú kombináciu bielej a tmavomodrej. Inšpiráciou pre tento nový prvok sa stali zlaté kohúty, ktoré sú umiestnené vo vrchných častiach západnej a východnej tribúny domovského stánku na White Hart Lane. Zlatú farbu nájdeme v okolí výstrihu ako aj na zakončeniach rukávov.

Oproti minulej sezóne už na drese chýba výrazný diagonálny pruh, tmavomodrá je tentokrát prítomná najmä na pleciach. Partnerom klubu zostáva poisťovacia spoločnosť AIA, ktorej červené logo je umiestnené na hrudi. Tottenham sa počas sezóny bude predstavovať najmä v kombinácii tmavomodrých trenírok a tmavomodrých štulpní, tie predtým bývali vo väčšine stretnutí biele.

Zlatá farba je prítomná aj na náhradných dresoch, kde tvorí kontrast k tmavomodrému základu. Pod zlatým okrúhlym výstrihom sa nachádza emblém spoločnosti Under Armour a klubový znak. Do zlatej je ladené aj logo partnera AIA, na rukávoch je využitý vzor s dvojicou hrubších prúžkov medzi ktorými je jeden tenší.

Aj k tmavomodrým dresom budú mať futbalisti Tottenhamu k dispozícii tmavomodré trenírky a štulpne. Jedná sa však o odlišné modely. Rozdiely sú vo farbe emblémov, či klubového znaku, na štulpniach potom ešte navyše nájdeme aj vzor, ktorý kopíruje zakončenia rukávov tričiek.

Použitie zlatej farby sa naplno preukázalo na dizajne tretích dresov. Unikátne sfarbené tričká sú doplnené tenkými tmavomodrými prúžkami. Tie sú ohraničené ďalším pruhom, ktorý smeruje od véčkového výstrihu až ku koncu rukávov.

Všetky nové dresy Tottenhamu majú v pravej spodnej časti umiestnený klubový znak s výrobným číslom. Na opačnej strane potom nájdeme štítok označujúci sezónu 2016-2017, v ktorej sa budú dresy používať. Tretie oblečenie Spurs dopĺňajú zlaté trenírky a štulpne kombinované s tmavomodrými detailmi.

Na úvodnej fotografii ste si mohli všimnúť aj oblečenie gólmanov. Tí zostali ochudobnení o novú zlatú farbu, ak neberieme do úvahy tenký prúžok umiestnený na vnútornej strane výstrihu. Brankári budú gólom zabraňovať v belasom a oranžovom výstroji, ktorý je doplnený tradičnou klubovou tmavomodrou.

Tottenham obsadil v predchádzajúcej sezóne tretiu priečku v Premier League, vďaka ktorej sa kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov. Spurs sa v predchádzajúcej edícii európskych pohárov dostali do osemfinále EL UEFA, kde ich vyradila nemecká Borussia Dortmund.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok