Náhradné dresy FC Liverpool 2016/2017

2016/2017 New Balance Premier League
Autor: Myso

Americká spoločnosť New Balance oficiálne predstavila náhradné dresy anglického FC Liverpool. The Reds sa v budúcej sezóne predstavia na súperových ihriskách v čiernom oblečení.

Nové náhradné dresy sú spomienkou na triumf v Európskom pohári majstrov z roku 1977. Liverpool vtedy vo finále zdolal nemeckú Borussiu Mönchengladbach 3:1 a získal svoj prvý z doterajších štyroch triumfov v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži. Pamätnú noc v talianskom Ríme majú symbolizovať práve nové čierne dresy.

Elegantné čierne oblečenie je doplnené klubovou červenou a striebornou farbou. V okolí výstrihu nájdeme tenký strieborný prúžok, zatiaľ čo boky tričiek sú pokryté štvoricou červených. Do striebornej je potom ladené logo New Balance, emblém partnera Standard Chartered, aj klubový znak.

Dizajnéri amerického dodávateľa pridali aj na náhradné oblečenie The Reds citát jednej z jeho legiend. Pre čierne dresy bol zvolený výrok: „Liverpool was made for me and I was made for Liverpool,” – „Liverpool bol stvorený pre mňa a ja som bol stvorený pre Liverpool.” Jedná sa o slová manažéra Billa Shanklyho, počas ktorého pôsobenia Liverpool získal tri ligové tituly, dva FA Cupy a takisto zvíťazil aj v Pohári UEFA.

Spolu s čiernymi dresmi pre hráčov bola predstavená aj oranžová verzia gólmanskeho oblečenia. Jedná sa o rovnaký dizajn ako v prípade zelených dresov, ktoré boli odhalené spolu s tradičnými hráčskymi červenými.

Liverpool obsadil v predchádzajúcej sezóne Premier League až ôsmu priečku a nasledujúci ročník si tak nezahrá v európskych pohárových súťažiach. Poslednú šancu na účasť zverenci Jürgena Kloppa zahodili v bazilejskom finále Európskej ligy UEFA, kde nestačili na rekordného päťnásobného víťaza FC Sevilla (1:3).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok