Náhradné dresy Manchestru United 2016/2017

2016/2017 Adidas Premier League
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas trochu prekvapujúco už v priebehu mája predstavila nové náhradné dresy Červených diablov pre budúcu sezónu 2016/17. Manchester United uvidíme po ročnej prestávke na súperových ihriskách opäť v modrom.

Dátum uvedenia dresov je prekvapujúci aj kvôli faktu, že boli predstavené ešte pred hlavným červeným oblečením. Tomu zodpovedá aj slogan sprevádzajúci ich uvedenie – Away First.

Na dresoch sa striedajú dva odtiene modrej farby, ktorá je doplnená tradičnou klubovou červenou. Povrch tričiek a štulpní je vyplnený melanžovým vzorom. V priestore medzi výstrihom a plecami nájdeme trojicu červených prúžkov, ktoré sa nachádzajú aj po bokoch tmavomodrých trenírok.

Na vnútornej strane výstrihu je umiestnený červený nápis s prezývkou mužstva The Red Devils. Zadnú stranu výstrihu pre zmenu vypĺňajú štyri písmená MUFC predstavujúce skratku klubu. Klubový znak je ladený do modro-červenej kombinácie, na štulpniach je z neho opäť použitý len známy výsek diabla s trojzubcom.

Oficiálneho predstavenia sa zúčastnil raper Stormzy a klubová legenda David Beckham.

Na sprievodných fotografiách sme sa dočkali aj uvedenia brankárskeho dresu. Ten je tradične zelený, skombinovaný s čiernou. Plecia vypĺňa tentokrát textúra zo štvorcov rozdelených na dve polovice kontrastnými trojuholníkmi, tradičné tri pruhy nájdeme pre zmenu na boku tričiek, čo je trend, ktorý spoločnosť Adidas uplatnila aj na dresoch reprezentačných celkov pred blížiacim sa turnajom EURO 2016.

Manchestru patrí pred záverečným kolom Premier League piata priečka so šancou dostať sa do prvej štvorky zabezpečujúcej účasť v Lige majstrov. United majú šancu získať tento rok aj FA Cup, 21. mája sa vo Wembley stretnú vo finále s Crystal Palace.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok