Tretie dresy Chelsea 2013/2014

2013/2014 Adidas Premier League
Autor: Myso

Anglická Chelsea už ukončila predstavovanie svojich nových dresov pre blížiacu sa sezónu 2013/14. Ako posledné prišli na rad tretie dresy, ktoré sú v čiernej farbe, doplnené bielymi a striebornými detailmi.

Nové dresy štvornásobného anglického majstra majú predstavovať budúcnosť futbalu, keďže sú vybavené novými technológiami zaručujúcimi lepšiu priedušnosť. Významnou novinkou je podľa nemeckého výrobcu dresov aj ich futuristický dizajn, ktorého hlavným znakom je metalická strieborná farba viditeľná na prúžkoch, logu spoločnosti Adidas i klubovom znaku.

Čierne tričká dopĺňajú trenírky a štulpne vyhotovené v rovnakej farebnej kombinácií. Čierna je pritom s klubom zo Stanford Bridge spájaná už dlhú dobu – prvý krát sa objavila na dresoch Chelsea už v roku 1959 a pre zaujímavosť treba spomenúť aj sezónu 2002/03, kedy bolo oblečenie Londýnčanov po prvýkrát čierne od tričiek, cez trenírky až po štulpne.

Chelsea sa vďaka bronzovej priečke z minulej sezóny predstaví v prestížnej Lige majstrov, v ktorej dokázala triumfovať v sezóne 2011/12. Medzi najvýraznejšie klubové úspechy patrí aj tohtoročné víťazstvo v EL UEFA, či dvojnásobný zisk Pohára víťaza pohárov (1971 a 1998).

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok