Dresy FC Porto 2013/2014

2013/2014 Nike Portugalská liga
Autor: Myso

Ešte v prvý júlový deň predstavil dvojicu nových dresov pre sezónu 2013/14 portugalský klub FC Porto. Dragões oslavujú tento rok 120. výročie založenia klubu, čomu sú prispôsobené aj nové dresy z dielne americkej spoločnosti Nike.

porto_uvod

Prvou voľbou zverencov portugalského trénera Paula Fonsecu budú tradičné modro-biele pruhované dresy. Oproti minulej sezóne sa na nich zvýšil počet pruhov – kvarteto modrých dopĺňa na prednej strane päť bielych. Modrý véčkový výstrih je doplnený tenkým zlatým prúžkom, ktorý sa nachádza aj na zakončeniach rukávov.

porto_pruhovany_predok

porto_pruhovany_hrac

Vnútornú stranu véčkového výstrihu vypĺňa spomienka na tohtoročné klubové jubileum. Na zlatom štítku sa nachádzajú roky 1893 a 2013 oddelené od seba zjednodušenou verziou klubového znaku. K pruhovaným tričkám budú nosiť futbalisti Porta najčastejšie modré trenírky a modré štulpne doplnené vo vrchnej časti bielym pruhom.

porto_pruhovany_nike

porto_pruhovany_vystrih

porto_pruhovany_znak

Náhradné dresy 27-násobného portugalského šampióna sú v dvoch odtieňoch modrej farby a ich dizajn je podobný žlto-modrým dresom Atlética Madrid. Bledomodré tričká majú uprostred umiestnený výrazný vertikálny modrý pruh. Tretí a zároveň najtmavší odtieň modrej farby je použitý na véčkovom výstrihu i zakončeniach rukávov, ktoré sú opäť lemované aj zlatým prúžkom.

porto_modry_predok

porto_modry_hrac

Partnerom portského klubu zostávajú domáce telekomunikácie, ktoré sa na dresoch prezentujú svojim komerčným názvom MEO a produktom MOCHE. Na zadnej strane dresov sa nad číslami nachádza logo pivnej spoločnosti Super Bock. K náhradným dresom budú nosiť hráči Porta tmavomodré trenírky doplnené po bokoch zlatými prúžkami a bledomodré štulpne.

porto_modry_nike

porto_modry_reklama

porto_modry_znak

FC Porto sa stalo v poslednom ročníku majstrom portugalskej ligy už dvadsiaty siedmy krát. Vďaka tomuto triumfu si Dragões zabezpečili účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Tú dokázali vo svojej histórii vyhrať už dvakrát, keď sa z celkového prvenstva tešili v rokoch 1987 a 2004.

2 komentáre k príspevku “Dresy FC Porto 2013/2014

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok