Hlavné dresy Sparty Praha 2013/2014

2013/2014 Dresy Gambrinus Liga Nike
Autor: Myso

Dnes boli oficiálne predstavené nové dresy pražskej Sparty. Aktuálneho českého vicemajstra bude aj v budúcej sezóne obliekať americká spoločnosť Nike.

sparta_uvod

Tradičné tmavočervené tričká sú doplnené bielymi prvkami a špeciálnym zlatým znakom na hrudi. Ten sa na dresoch pražského celku objavuje pri príležitosti 120. výročia založenia klubu. Znak je umiestnený medzi bielym logom spoločnosti Nike a klubovým znakom Sparty. Véčkový výstrih je podobne ako zakončenia rukávov v bielej farbe.

sparta_predok

sparta_hraci

Vo vnútri zlatého znaku sú viditeľné tri čierne hviezdičky symbolizujúce získané tituly v ére spoločnej československej i samostatnej českej súťaže. Nad štylizovanou červenou hviezdou umiestnenou v čiernom kruhu sa nachádza trojica písmen ACS predstavujúca skratku klubu, pod hviezdou sú potom uvedené roky 1893 – 2013.

sparta_nike

sparta_znak

Na vnútornej strane výstrihu je možné nájsť biely nápis „My jsme Sparta,“ ktorý je súčasťou dresov pražského klubu už niekoľko sezón. Na dresoch zatiaľ nie je viditeľné logo žiadneho z klubových partnerov, v minulosti robili futbalisti Sparty reklamu stávkovej spoločnosti Fortuna. Tmavočervené dresy budú mať zverenci Vítězslava Lavičku doplnené tradičnými bielymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

sparta_vystrih

sparta_bok

Sparta si vďaka vicemajstrovskej pozícií z vlaňajšieho ročníka zabezpečila účasť v druhom predkole Európskej ligy UEFA. V kádri 24-násobného československého a 11-násobného českého majstra figuruje aktuálne aj slovenský obranca Lukáš Pauschek, ktorý do metropoly Česka prišiel z bratislavského Slovana.

2 komentáre k príspevku “Hlavné dresy Sparty Praha 2013/2014

  1. Tomuto hovorím poriadny dres. A vidno, že to ide. Však viac-menej v každej okolitej krajine sa nájde niekoľko klubov, ktoré majú vlastné dresy. Samozrejme kluby ako Sparta, Slavia, Dynamo Kyjev, Legia alebo Austria majú väčší zvuk Ale keď môžu mať vlastné originálne dresy aj priemerné kluby z Česka, Poľska alebo Maďarska, nechápem prečo to nejde aj u nás. A navyše to dokážu aj pekne predstaviť. Je mi jasné, že sú v tom aj peniaze, ale nemyslím si, že Bohemians, Zaglebie Lubin alebo Dukla Praha sú bohatší ako napríklad Žilina. A ani nemajú vo futbale väčší zvuk. Ale to je len ďalší zo znakov toho, ako sa u nás narába s futbalom. Mám pocit, že po “úspechu” Košíc v LM sa to u nás zastavilo a nepomohli tomu ani LM či EL Žiliny, Artmedia a ani MS v JAR. Som zvedavý, ako to dopadne s tými štadiónmi.

    Sorry, za dlhší príspevok, ktorý navyše ani nie je veľmi k téme, ale snáď si to niekto prečíta a bude súhlasiť 😛

  2. Prečítal som a súhlasím ;-). Snáď len toľko, že Bohemians alebo Dukla Praha majú myslím dresy cez miteam a to by mala podľa mňa aj Žilina, keby ich obliekal Adidas. Neviem aké podmienky im dala Nike, ono keby nezmizli z katalógu kópie dresov brazílskej repre, tak by to mali v pohode, teraz to majú o ničom. Pamätám si z 90. rokov, že Košice inak raz odmietli dresy, čo im dodala Nike alebo Kappa a posunuli ich potom nejakému tímu z nižšej ligy… v dnešnej dobe už asi niečo nepredstaviteľné v našich podmienkach.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok