Tretie dresy FC Liverpool 2013/2014

2013/2014 Premier League Warrior
Autor: Myso

Od štvrtka poznáme už všetky dresy anglického FC Liverpool. The Reds budú v blížiacej sa sezóne 2013/2014 hrať okrem klasických červených, či rozporuplne prijatých bielych aj v čiernych dresoch od americkej spoločnosti Warrior.

liverpool_cierny_uvod

Po extravagantných bielych dresoch nezostali americkí dizajnéri svojej povesti nič dlžní ani v prípade nových tretích dresov liverpoolskeho klubu, ktoré sú opäť v nevšednom prevedení. Prevažne čierne tričká majú výrazný biely výstrih, ktorý je v prednej časti doplnený fialovým pruhom umiestneným na bielom trojuholníku. Podobný vzor je viditeľný aj na zakončeniach rukávov, ktoré sú farebne odlíšené – pravý je vo fialovom prevedení, zatiaľ čo ľavému dominuje biela.

liverpool_cierny_predok

liverpool_biele_trenirky

liverpool_biele_stulpne

Spodok prednej strany dresov je rozdelený na dve časti – pravá je biela, ľavá pre zmenu fialová. Výrazné plochy vypĺňa vzor s kosoštvorcami, ktorý bol použitý aj na náhradnom bielom drese. Kosoštvorce sú na bielej ploche v šedom prevedení, na fialovej pre zmenu zase čierne. Emblém výrobcu dresov a klubový znak sú vyšité zlatou farbou. Rovnako zlaté je aj logo partnera klubu, ktorým je banka Standard Chartered.

liverpool_cierny_zadok

liverpool_biele_trenirky_zboku liverpool_cierny_boky

K čiernym tričkám budú mať zverenci Brendana Rodgersa oblečené biele trenírky. Na ich bokoch je opäť viditeľný kosoštvorcový vzor v čierno-fialovom prevedení. Zaujímavosťou nového oblečenia liverpoolskeho klubu sú aj štulpne. Tým dominujú horizontálne čierne prúžky, ktorých veľkosť sa postupne od hora smerom nižšie zmenšuje. Štulpne sa však navzájom líšia, keď práva má vo vrchnej časti výrazný fialový pruh a ľavá pre zmenu čierny.

liverpool_hraci

Spolu s hráčskymi dresmi bola vo štvrtok predstavená aj tretia verzia dresov pre brankárov. Tá je v oranžovej farbe a jej dizajn je odlišný od dresov predstavených k hráčskym červeným a bielym dresom. Boky nových brankárskych dresov sú biele, lemované tenkými čiernymi prúžkami, ktoré sú viditeľné v okolí pliec i na koncoch rukávov. Emblém spoločnosti Warrior, klubový znak Liverpoolu i logo partnera Standard Chartered sú čierne.

liverpool_oranzovy_brankar

liverpool_oranzovy_brankar_2

Americká spoločnosť Warrior sa stala dodávateľom Liverpoolu pred vlaňajšou sezónu, keď nahradila nemecký Adidas. Podľa dostupných údajov sponzoruje americký výrobca liverpoolsky klub ročne sumou 25 miliónov libier.

4 komentáre k príspevku “Tretie dresy FC Liverpool 2013/2014

  1. Nemôžem si pomôcť, ale tie dresy sú zlé, veľmi zlé…vlastne neviem, či som horšie dresy niekde videl…spolu s náhradnými dresmi LFC zatiaľ jednoznačne najhoršie dresy na profi úrovni…

    1. Súhlasím, taktiež neviem pochopiť, že taký klub s takou históriou vôbec akceptuje niečo podobné… Ako zmluva je zmluva, 25 mega je krásny peniaz a Warrior pred rokom prebil Adidas i ďalších, ale či tam neexistuje žiadna spolupráca alebo diskusia medzi klubom a dodávateľom pri tvorbe dresov sa mi nechce veriť…

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok