Dresy Spartaku Moskva 2012/2013

2012/2013 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Futbalová Liga majstrov má tento týždeň na programe prvé zápasy semifinále. Do naplnenia 32-dielneho seriálu o dresoch všetkých účastníkov základných skupín tejto prestížnej súťaže chýbajú už len tri mužstvá. Jedným z nich je ruský zástupca Spartak Moskva.

spartak_uvod

Americká spoločnosť Nike pripravila klubu z hlavného mesta Ruska dresy v tradičnej farebnej kombinácii. Najvýraznejším prvkom červených tričiek je biely horizontálny pruh, na ktorom je umiestnený klubový znak doplnený žltou hviezdičkou.

spartak_cerveny_predok

spartak_cerveny_foto

Na zadnej strane červených tričiek sa pod výstrihom nachádza biely nápis FCSM, ktorý predstavuje skratku klubu. K červeným tričkám nosia futbalisti 21-násobného sovietskeho a ruského majstra biele trenírky a červené štulpne.

spartak_cerveny_napis

spartak_cerveny_hrac

spartak_cerveny_znak

Náhradné dresy moskovského klubu majú na prednej strane siluetu gladiátorskej masky, ktorá symbolizuje rímskeho otroka Spartaka, podľa ktorého bol v roku 1935 moskovský klub pomenovaný. Klubový znak je na bielych dresoch umiestnený na ľavej strane, oproti červenému logu Nike.

spartak_biely_predok

spartak_biely_foto

Hlavným partnerom červeno-bielych je Lukoil, jedna z najväčších ropných spoločností v Rusku. V domácej súťaži sa z ďalších sponzorov objavuje na dresoch napr. aj kórejská automobilka KIA. K bielym dresom nosia futbalisti ruského klubu červené trenírky a biele štulpne.

spartak_biely_znak

spartak_biely_hrac

spartak_biely_nike

Úradujúci ruský vicemajster sa cez Fenerbahce Istanbul prebojoval do základnej skupiny G, v ktorej však obsadil poslednú priečku za triom Barcelona, Celtic, Benfica. Moskovčania vyhrali zo šiestich stretnutí len raz, keď doma zdolali Lisabončanov 2:1 a v decembri tak svoju európsku púť ukončili.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok