Dresy Benficy Lisabon 2012/2013

2012/2013 Adidas Portugalská liga
Autor: Myso

Predstavovanie dresov účastníkov Ligy majstrov 2012/13 dnes pokračuje Benficou Lisabon. 32-násobný portugalský majster sa v prebiehajúcej sezóne opäť predstavuje v dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas.

benfica_uvod

Hlavné dresy posledného portugalského vicemajstra sú tradične červené. Dominuje im výrazný biely golier, pod ktorým nájdeme na pravej strane logo spoločnosti Adidas a naľavo pre zmenu klubový znak. Trojica tradičných pruhov je v bielej farbe, rovnako ako aj konce rukávov.

benfica_cerveny_predok

benfica_cerveny_znak

Partnerom lisabonského celku sú aj tento rok domáce telekomunikácie, ktoré sa na jej červených dresoch prezentujú svojou mobilnou službou MEO. K červeným tričkám nosia futbalisti Benficy najčastejšie biele trenírky a červené štulpne.

benfica_cerveny_hrac

benfica_cerveny_foto

Náhradné dresy zverencov Jorgeho Jesusa sú v čierno-červenej kombinácií. Čierne tričká majú tentoraz pre zmenu okrúhly výstrih a ich najvýraznejším prvkom je hrubý horizontálny červený pruh umiestnený na hrudi. Na ňom nájdeme logo Adidas i klubový znak.

benfica_cierny_predok

benfica_cierny_znak

Čierne tričká majú portugalskí futbalisti doplnené najčastejšie červenými trenírkami s trojicou čiernych prúžkov. Na štulpniach sú na červenom podklade viditeľné čierne písmená SLB predstavujúce skratku lisabonského klubu.

benfica_cierny_hrac

benfica_cierny_foto

Benfica obsadila v základnej skupine G tretie miesto za dvojicou FC Barcelona, Celtic Glasgow. Portugalský klub sa následne predstavil v Európskej lige UEFA, kde sa dostal už do semifinále, keď postupne vyradil nemecký Leverkusen, francúzske Bordeaux i anglický Newcastle.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok