Dresy FC BATE Borisov 2012/2013

2012/2013 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

Predstavovanie dresov tohtoročných účasníkov Ligy majstrov dnes pokračuje bieloruským tímom BATE Borisov. Deväťnásobného majstra krajiny oblieka aj v prebiehajúcej sezóne nemecká spoločnosť Adidas.

FC Bayern Muenchen v FC BATE Borisov - UEFA Champions League

Futbalisti Borisova odohrali väčšinu svojich zápasov v tradičných modrých dresoch, ktoré mali na tričkách, trenírkach i štulpniach doplnené trojicou žltých prúžkov charakteristických pre nemeckého dodávateľa. V tradičných modrých farbách dokázali zdolať aj neskoršieho víťaza skupiny, keď 2. októbra 2012 prekvapili v domácom prostredí mníchovský Bayern (3:1).

FC BATE Borisov v FC Bayern Muenchen - UEFA Champions League

Alternatívou k modrým dresom boli žlté a zverenci bieloruského trénera Viktora Gončarenka v nich odohrali väčšinu stretnutí na súperovom štadióne, vrátane víťazného merania síl v Lille, kde Borisov zvíťazil 3:1, keď všetky svoje góly strelil už v prvom polčase.

FC Bayern Muenchen v FC BATE Borisov - UEFA Champions League

Brankár bieloruského tímu Andrej Gorbunov odchytal stretnutia v bielom drese. Pre zaujímavosť treba doplniť, že vyššie spomenuté modré i žlté dresy s golierikom používali futbalisti Borisova túto sezónu len v európskych pohároch, zatiaľ čo v domácej súťaži hrávajú v odlišných modeloch – s véčkovým výstrihom a prúžkami po bokoch.

FC BATE Borisov v FC Bayern Muenchen - UEFA Champions League

BATE Borisov sa do skupinovej fázy prebojoval z 2. predkola, keď postupne vyradil macedónsky Vardar Skopje, maďarský FC Debrecín a na záver aj premožiteľa našej Žiliny – izraelský Ironi Kiryat Shmona. Dve víťazstvá zo skupinovej fázy posunuli bieloruského majstra do šestnásťfinále EL UEFA, kde už ale nestačil na turecké Fenerbahçe.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok