Dresy FC Nordsjaelland 2012/2013

2012/2013 H2O Liga majstrov
Autor: Myso

Futbalová Liga majstrov spozná tento týždeň druhé kvarteto štvrťfinalistov. Na tomto webe sa však neobjavili ešte informácie o všetkých účastníkov hlavnej fázy tejto najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. Dnes si môžete prečítať o dresoch úradujúceho dánskeho majstra – FC Nordsjaelland.

nordsjaelland_uvod

Dánsky klub vznikol len v roku 1991 zlúčením dvoch klubov – Farum IK a Stavnsholt BK, pričom v začiatkoch pôsobil pod názvom prvého z nich. V roku 2003 sa premenoval na FC Nordsjaelland, čo je dánske pomenovanie severnej časti regiónu Sjaelland, v ktorom leží práve aj mesto Farum.

nordsjaelland_cerveny_foto

nordsjaelland_cerveny_dres

nordsjaelland_cerveny_zadok

Pôvodné klubové farby vznikli kombináciou farieb zlúčených klubov – červenej a bielej Stavnsholtu, resp. žltej a modrej Farumu. V začiatkoch klub hrával v žlto-červených pruhovaných tričkách, ktoré mali jeho hráči doplnené tmavomodrými trenírkami a štulpňami.

nordsjaelland_cerveny_vystrih

nordsjaelland_cerveny_h2o

nordsjaelland_cerveny_znak

V súčasnosti hráva úradujúci dánsky šampión v červených dresoch od domácej spoločnosti H2O. Alternatívou k červeným dresom sú belasé, v dánskej lige sa Nordsjaelland predstavil už aj v bordovom. Od novej sezóny bude klub z Farumu obliekať talianska spoločnosť Diadora.

nordsjaelland_belasy_foto

nordsjaelland_belasy_dres

nordsjaelland_belasy_hrac

FC Nordsjaelland si v tomto ročníku Ligy majstrov zahral v skupine E, kde získal jediný bod za domácu remízu s Juventusom. Vo zvyšných piatich zápasoch ťahali hráči dánskeho majstra za kratší koniec a obsadili tak poslednú priečku v skupine.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok