Dresy Celticu Glasgow k 125. výročiu založenia

2012/2013 Nike Škótska Premier League
Autor: Myso

Budúci rok uplynie 125 rokov od založenia Celticu Glasgow. Jeden z najslávnejších škótskych klubov sa rozhodol pri príležitosti tohto veľkého jubilea predstaviť nové dresy, ktorých predaj bol oficiálne spustený predvčerom.

Nové dresy sú replikou oblečenia z 28. mája 1888, kedy Celtic odohral svoj vôbec prvý futbalový zápas. Hráči škótskeho klubu mali vtedy biele tričká s miniatúrnym čiernym golierikom, čierne trenírky a zeleno-čierne pruhované štulpne. Presne v rovnakej kombinácií pripravila americká spoločnosť Nike aj dresy venované k 125. výročiu klubu.

Na výročných dresoch je umiestnený aj špeciálny znak glasgowského klubu, ktorý vzdáva hold tradičným klubovým hodnotám a rovnako aj írskej kultúre. Na vnútornej strane výstrihu sú zobrazené roky 1888 a 2013 oddelené súčasným klubovým znakom. Na dresoch sú prítomné aj emblémy spoločnosti Nike a sponzora Tennent’s, ktoré sú ale vyhotovené vo veľmi podobných odtieňoch bielej, čiernej, resp. zelenej farby a na výročných dresoch tak pôsobia veľmi nenápadne.

Celtic je 43-násobným škótskym šampiónom, 35-násobným víťazom Škótskeho pohára a 14-krát sa tešil aj z triumfu v Škótskom ligovom pohári. Na európskej scéne klub vyhral Európsky pohár majstrov v roku 1967, v roku 1970 stroskotal až vo finále a v roku 2003 skončil druhý v Pohári UEFA.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok