Hlavné dresy Turecka 2012/2013

2012/2013 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Ešte na jar ste sa mali možnosť na tomto webe dočítať o náhradných dresoch Turecka. V tých nastúpili zverenci Abdullaha Avciho aj na priateľské stretnutie proti Slovensku, ktoré naši reprezentanti vyhrali 2:1. Dnes prichádzajú na rad hlavné dresy, ktoré sú v tradičnej červenej farbe.

Aj pri červených dresoch vsadili dizajnéri americkej spoločnosti Nike na jednoduchosť a tradičné turecké symboly. Tričká majú opäť výrazný okrúhly výstrih, ktorý je v tomto prípade biely. Na hrudi je umiestnený tmavý červený pruh, na ktorom sa vpravo nachádza biele logo amerického výrobcu. Ľavá strana je vyplnená bielym polmesiacom s hviezdou, ktoré sú umiestnené v červenom kruhovom výreze.

K červeným tričkám budú nosiť hráči aktuálne 35. tímu svetového rebríčka FIFA červené trenírky. Na ich ľavej strane sú umiestnené biele čísla, pod ktorými sa nachádza biele logo spoločnosti Nike. Vrch červených štulpní vypĺňa biely prúžok, pod ktorým sa vpredu nachádza opäť logo amerického výrobcu. Na zadnej strane nájdeme biely nápis Türkiye, čo je označenie krajiny v tureckom jazyku.

Turci vstúpili do kvalifikácie o postup na MS 2014 prehrou 0:2 v Holandsku. V skupine D sa ešte stretnú s Maďarskom, Rumunskom, Estónskom a Andorrou. Turecká reprezentácia čaká opäť na výraznejší úspech, keď posledným vrcholným podujatím pre ňu zostáva EURO 2008. Na MS hralo Turecko naposledy v roku 2002, kde ale dokázalo vybojovať bronzové medaily.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok