Dresy Lazia Rím 2012/2013

2012/2013 Macron Séria A
Autor: Myso

Ďalším z tímov talianskej Série A, o ktorého dresoch si môžete prečítať na tomto webe, je rímske SS Lazio. Klub z hlavného mesta Talianska bude najbližších päť sezón obliekať domáca spoločnosť Macron, ktorá nahradila nemeckú Pumu.

Nové hlavné dresy Lazia sú v tradičnej belasej farbe. Vrch tričiek vypĺňa biely golierik doplnený dvojicou belasých prúžkov po obvode. Vpravo pod golierikom nájdeme tmavomodré logo spoločnosti Macron, oproti je potom umiestnený klubový znak.

K belasým tričkám budú nosiť zverenci bosnianskeho trénera Vladimíra Petkovića biele trenírky. Ich vrchnú časť vypĺňa výrazný belasý pruh, ktorý je uprostred prerušený bielym štítkom s belasým nápisom SS Lazio 1900, čo je rok kedy bol rímsky klub založený.

Kontrastom k hlavným belasým dresom sú náhradné čierne. Aj na nich je viditeľný golierik, ktorý je tentoraz pre zmenu ale doplnený len jediným belasým a jedným bielym prúžkom. Logo výrobcu i klubový znak sú umiestnené na výraznom horizontálnom belasom pruhu, ktorý vypĺňa hruď tričiek.

Novinkou na dresoch sú štítky umiestnené na vnútornej strane výstrihu. Na nich je okrem veľkosti dresu a klubového znaku umiestnený aj nápis: „La prima squadra della capitali“ – „Prvý tím z hlavného mesta,“ ktorý odkazuje na históriu Lazia, ako vôbec prvého rímskeho futbalového klubu.

Rimania budú mať k dispozícií aj tretie dresy. Inšpiráciou pre ich vzhľad sa stalo oblečenie Lazia zo 70. rokov minulého storočia, kedy klub získal svoj vôbec prvý majstrovský titul. Golierik je na bielych dresoch nahradený klasickým okrúhlym výstrihom, ktorý je v klubovej belasej.

Na všetkých nových dresoch Lazia je na zadnej strane tričiek pod výstrihom umiestnený nápis SS Lazio 1900. K bielym tričkám by mali futbalisti dvojnásobného talianskeho majstra nosiť belasé trenírky a belasé štulpne, podľa potreby sú ale použiteľné aj biele určené k hlavným belasým dresom.

Lazio obsadilo v minulom ročníku Série A štvrtú priečku, vďaka ktorej sa kvalifikovalo do play-off Európskej ligy UEFA. V ňom si rímsky tím poradil so slovinským klubom ND Mura 05 a s celkovým skóre 5:1 postúpil do skupinovej fázy súťaže. V nej čaká na Biancocelesti v skupine J anglický Tottenham, grécky Panathinaikos a slovinský Maribor.

2 komentáre k príspevku “Dresy Lazia Rím 2012/2013

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok