Náhradné dresy Sparty Praha 2012-2014

2012/2013 2013/2014 Gambrinus Liga Nike
Autor: Myso

Svoje dresy pre sezónu 2012/13 predstavila v uplynulých dňoch pražská Sparta. Český vicemajster z minulej sezóny bude naďalej hrávať v červených dresoch predstavených v minulom roku a k dispozícií bude mať aj náhradné žlté predstavené ešte v roku 2010. Novinkou sú biele dresy, ktoré budú Sparťania používať hlavne v zápasoch na ihriskách súperov.

Inšpiráciou pre nové biele dresy bol prvý domáci titul, ktorý pražský klub získal ešte v roku 1912. Tento úspech je zobrazený aj na zadnej strane nových dresov pod okrúhlym červeným výstrihom. Biela farba je na dresoch zastúpená v dvoch odtieňoch, pričom ich dizajn zaujal aj v súvislosti s konkurenčnou Slaviou, ktorá je známa práve zošívaným prevedením svojich dresov.

Fotenia nových dresov sa zúčastnil aj dvadsaťročný záložník Ladislav Krejčí, ktorý je s novými náhradnými dresmi Sparty spokojný: „Nové dresy sa nám páčia a veríme, že nám prinesú úspech a šťastie v novej sezóne.“ Svojho spoluhráča doplnil aj ďalší stredopoliar Josef Hušbauer: „Nové dresy sa stretli v kabíne s pozitívnou odozvou, páčia sa nám ako dizajnovo, tak aj spracovaním.“

Aj nové náhradné dresy Sparty sú vyrobené z trinástich recyklovaných plastových fliaš. Použité materiály regulujú teplotu tela hráčov na ihrisku a zaručujú odvod vlhkosti pomocou každoročne vylepšovanej technológie Nike Dri-FIT. Podľa tlačovej správy výrobcu, nové dresy pre túto sezónu majú aerodynamický strih a opisujú krivky tela. Lem je na nich lepený a neškriabe kožu na krku.

Sparta je 11-násobným českým majstrom, svoj zatiaľ posledný titul získala v sezóne 2010/11. V poslednom ročníku Gambrinus Ligy skončili Rudí na druhom mieste, ktoré im zabezpečilo účasť v treťom predkole Európskej ligy UEFA. V ňom si Sparta poradila z rakúskym celkom Admira Wacker a v play-off o skupinovú fázu čaká na pražský klub holandský Feyenoord Rotterdam.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok