Dresy Hamburgu 2012/2013

2012/2013 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Už 24. augusta štartuje ďalší ročník nemeckej Bundesligy. Chýbať v ňom nebude ani šesťnásobný nemecký majster Hamburger SV. Ten sa práve v dnešnom prípravnom stretnutí proti Altone (5:3) predstavil v nových tretích dresoch a už skôr boli predstavené aj hlavné a náhradné. O všetkých sa máte možnosť dočítať práve v tomto článku.

Klub z Hamburgu bude 29. septembra tohto roka oslavovať 125. výročie svojho založenia a toto významné jubileum si pripomína aj na všetkých svojich dresoch pre sezónu 2012/13. Klubový znak je okrem zlatej hviezdičky za víťazstvo v Lige majstrov 1982/83 doplnený rokmi 1887 a 2012 a trojicou kosoštvorcov, v ktorých sa nachádzajú číslice 1, 2 a 5.

Výrobcom dresov je domáca spoločnosť Adidas. Hlavné biele sú doplnené tradičnou červenou, ktorú nájdeme na trojici pruhov charakteristických pre nemeckého výrobcu i tenkom prúžku umiestnenom v prednej časti výstrihu. Biele tričká budú mať futbalisti Hamburgu už tradične doplnené červenými trenírkami a modrými štulpňami s výraznými bielymi a čiernymi štvorcami.

*

*

Náhradné dresy HSV budú tento ročník tmavomodré a kombinované s bielou. Spomínané doplnky v okolí klubového znaku sú tentoraz vyšité v striebornej farbe. Tmavomodrý véčkový výstrih je v prednej časti zvýraznený bielou. Partnerom nemeckého klubu bude aj v nasledujúcej sezóne letecká spoločnosť Fly Emirates.

Dnešný prípravný zápas proti regionálnej Altone odohrali futbalisti HSV v belasých dresoch. Tie sú doplnené čiernou a v nasledujúcej sezóne budú pre zverencov Thorstena Frinka treťou voľbou. Logo spoločnosti Fly Emirates je pre zmenu biele a belasé tričká budú mať hráči 15. celku uplynulej sezóny Bundesligy doplnené čiernymi trenírkami a belasými štulpňami.

Ako už bolo spomenuté v úvode, Hamburger SV získal počas 125. rokov svojej existencie šesť majstrovských titulov a osemkrát skončil na druhom mieste. V európskych súťažiach Hamburčania zažiarili okrem roku 1983 aj v 1977-om, kedy získali PVP a z nedávneho obdobia sa im darilo aj v Intertoto Cupe, cez ktorý si dokázali vybojovať účasť v Pohári UEFA v rokoch 2005 a 2007.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok