Hlavné dresy AC Miláno 2012/2013

2012/2013 Adidas Séria A
Autor: Myso

Nové dresy pre blížiacu sa sezónu 2012/13 predstavilo už aj AC Miláno. Aktuálny taliansky vicemajster sa aj v nasledujúcom ročníku predstaví v dresoch nemeckej značky Adidas.

Nové milánske dresy prezentujú významné spojenie Milána a Talianska. Červeno-čierni budú mať v najbližšom období na svojom oblečení oveľa viac zastúpenú národnú zelenú farbu, ktorá dopĺňa bielu a červenú prítomnú na dresoch Rossoneri pravidelne.

Oproti predchádzajúcim dresom sa dizajnéri nemeckej spoločnosti Adidas vrátili k širším pruhom. Po troch rokoch majú nové dresy Milána aj výrazný biely golier, ktorý tvorí pomyselný stred medzi tenkým zeleným a červeným prúžkom symbolizujúcim taliansku trikolóru.

Národná hrdosť a úzke prepojenie najúspešnejšieho talianskeho klubu so samotnou krajinou a jej národnými symbolmi je viditeľné aj na prechodoch medzi červenými a čiernymi pruhmi, ktoré sú tvorené tenkými zeleno-bielo-červenými prúžkami.

V článku z minulého roka vás mohla zaujať aj informácia, že tradičné tri pruhy charakteristické pre spoločnosť Adidas boli práve vlani vôbec po prvýkrát na dresoch AC v bielej farbe. Ako sa zdá, táto novinka nezostane len ojedinelým zjavom a pruhy sú opäť biele aj na dresoch pre sezónu 2012/13.

Netradičnú zelenú nenájdeme len na pruhovaných tričkách, ale viditeľná je aj na bielych trenírkach, konkrétne na spodnom prúžku na pravej strane. Naopak, ľavá strana má prúžok pre zmenu v červenej farbe, čo má v kombinácií s bielym podkladom opäť symbolizovať národné farby krajiny.

Čierne štulpne majú vo vrchnej časti tri biele prúžky umiestnené na červenom podklade a ladia s prúžkami umiestnenými na rukávoch. Pod červeným logom spoločnosti Adidas doplneným skratkou klubu ACM sa opäť nachádza talianska trikolóra tvorená trojicou tenkých horizontálnych prúžkov.

Taliansky veľkoklub stihol v nových dresoch odohrať zápas ešte v závere minulej sezóny. V nej skončil štyri body za majstrovským Juventusom a v budúcom ročníku sa tak predstaví v skupinovej fáze prestížnej Ligy majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok