Hlavné dresy FC Liverpool 2012/2013

2012/2013 Premier League Warrior
Autor: Myso

Ako ste si mohli všimnúť už na videu, ktoré do komentárov k dresom Manchestru Utd. pridal jokyy221, nové dresy stihol v máji predstaviť aj FC Liverpool. „The Reds“ už od novej sezóny nebude obliekať nemecká spoločnosť Adidas, ale vo futbalových kruhoch pomerne neznáma americká firma Warrior.

Americký výrobca nových liverpoolskych dresov sa doteraz venoval skôr lakrosu a ľadovému hokeju. Výstroj z dielne tejto spoločnosti môžete vidieť napr. aj u niektorých hokejistov v NHL. Nová zmluva s Liverpoolom je platná na najbližších šesť sezón a klub, v ktorom pôsobí aj slovenský stopér Martin Škrtel, vďaka nej zinkasuje rekordných 25 miliónov libier ročne.

Warrior stavil pri svojom premiérovom liverpoolskom drese na jednoduchosť a eleganciu zároveň. Tradičné červené dresy majú elegantný golierik, pod ktorým sa nachádza vyšívané logo spoločnosti Warrior a rovnako vyšívaný klubový znak. Ten je návratom do 70. rokov, keďže sa na ňom nachádza len Liver Bird (symbol mesta Liverpool) a klubová skratka L.F.C.

Prednú stranu dresov vypĺňajú tenké prúžky. Partnerom Liverpoolu bude aj v nasledujúcej sezóne britská nadnárodná banka Standard Chartered. Na zadnej strane sa pod výstrihom nachádza vyšívané číslo 96 obkolesené dvojicou večných ohňov. Tento symbol je spomienkou na fanúšikov Liverpoolu, ktorí zahynuli v roku 1989 na zápase semifinále FA Cupu v Sheffielde.

Materiál nových liverpoolskych dresov tvorí z 84% polyester a zo 16% recyklovaný polyester. Na červených trenírkach nájdeme logo výrobcu dresov i klubový znak, červené štulpne majú na prednej strane vyšitú skratku klubu L.F.C. Podobný jednoduchý a elegantný dizajn majú aj nové zelené dresy brankárov, na ktorých sú taktiež logo výrobcu i klubový znak vyšívané.

O nových dresoch povedal pár slov aj kapitán tímu Steven Gerrard: „Je to naozaj pekný dres a som nadšený. Nikdy neviete, čo môžete očakávať pri prechode od jedného dodávateľa k druhému, ale nové dresy na mňa naozaj zapôsobili. Páči sa mi tento retro štýl, dresy sú pohodlné a som rád, že sa na ne vrátila žltá, ktorá je aj prirodzenou farbou pre symbol nášho mesta Liver Bird.“

Liverpool obsadil v predchádzajúcej sezóne anglickej Premier League ôsme miesto. Vďaka víťazstvu v Anglickom ligovom pohári sa kvalifikoval do tretieho predkola Európskej ligy UEFA. Jediný Slovák v tíme, ktorým je Martin Škrtel, bol nedávno fanúšikmi zvolený za najlepšieho hráča Liverpoolu v sezóne 2011/2012.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok