Hlavné dresy Švajčiarska 2012/2013

2012/2013 Puma Reprezentácie
Autor: Myso

November patril tento rok predstavovaniu nových dresov reprezentačných tímov. Svet dresov dal prednosť reprezentáciám, ktoré sa prebojovali na EURO 2012, ale okrem nich predstavili nové dresy aj tímy, ktoré neboli v kvalifikácií na ME úspešné. Jedným z nich je aj švajčiarska reprezentácia.

Vo Švajčiarsku predstavili nové dresy pri príležitosti predĺženia spolupráce s nemeckou spoločnosťou Puma, ktorá bude zverencov trénera Ottmara Hitzfelda obliekať až do roku 2016. Tradičné červené tričká sú pokryté tenkými horizontálnymi prúžkami v tmavšom odtieni červenej. Pod bielym okrúhlym výstrihom sa vpravo nachádza logo národnej federácie ohraničené dvojicou bielych prúžkov. Tradičný helvétsky kríž je umiestnený vľavo, okrem tričiek ho nájdeme aj vo vrchnej časti trenírok a rovnako aj na červených štulpniach doplnených bielymi pruhmi. Pre úplnosť dodajme, že švajčiarski gólmani by mali chytávať vo fialovo-šedej kombinácií.

Nové dresy nemeckého výrobcu majú špeciálnu sieťovanú štruktúru, ktorá má zaručovať vysokú priedušnosť a zároveň absorbovať pot. Nová technológia je použitá prvýkrát práve pri reprezentačných mužstvách, od leta bude aj súčasťou klubových dresov. Nové švajčiarske dresy sú v predaji už od 11. novembra a švajčiarskych priaznivcov potešila ich cena, ktorá bola znížená vzhľadom na zmenu výmenného kurzu Švajčiarskeho franku voči Euru. Pre zaujímavosť, nový švajčiarsky dres si môžete v miestnych obchodoch kúpiť za 110 frankov, čo je približne 90 €.

Predĺženie spolupráce spoločnosti Puma a Švajčiarskej futbalovej asociácie komentovali aj predstavitelia obidvoch strán. Franz Koch, generálny riaditeľ spoločnosti Puma, povedal: „Sme potešení, že môžeme prehĺbiť našu úspešnú trinásť rokov trvajúcu spoluprácu. Práca SFA je naozaj impozantná na všetkých úrovniach, čo podčiarkuje titul majstra sveta reprezentácie do 17 rokov a rovnako druhé miesto švajčiarskej 21-ky na majstrovstvách Európy. Je pre nás veľkým potešením, že budeme sprevádzať švajčiarsky futbal na jeho ďalšej ceste.“

Prvý muž švajčiarskeho futbalu Alex Miescher je taktiež spokojný s pokračovaním partnerstva Pumy a SFA: „Spája nás viac ako trinásť rokov úspešného partnerstva a sme radi, že naša spoločná cesta pokračuje. Puma nás počas tohto dlhého obdobia presvedčila svojimi inováciami i vysokou profesionalitou pri výrobe oblečenia a jeho dodávaní pre potreby našich reprezentácií. Vo všetkých smeroch je to pre nás perfektný partner a sme veľmi šťastní, že s ním budeme spolupracovať aj v budúcnosti.“

Švajčiarsko skončilo v uplynulej kvalifikácií na EURO 2012 na treťom mieste, bod za Čiernou Horou. Zverenci nemeckého trénera Hitzfelda trikrát zvíťazili, dvakrát remizovali a trikrát odchádzali zo zápasu s prehrou. Reprezentanti helvétskeho kríža hrali doteraz na troch európskych šampionátoch – v Anglicku 1996, Portugalsku 2004 i doma v roku 2008 sa ale lúčili už po bojoch v základnej skupine.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok