Dresy FC APOEL Nikózia 2011/2012

2011/2012 Liga majstrov Puma
Autor: Myso

APOEL Nikózia sa stal v stredu prvým cyperským tímom, ktorý sa predstaví vo vyraďovacej fáze prestížnej Ligy majstrov. Postupujúci celok, ktorý je slovenským priaznivcom známy aj vďaka súbojom so Slovanom Bratislava, oblieka nemecká spoločnosť Puma. O dresoch zverencov trénera Ivana Jovanovića si môžete prečítať práve v tomto článku.

Klubovými farbami 21-násobného cyperského majstra sú žltá a modrá a práve táto farebná kombinácia dominuje na hlavných dresoch s dizajnovým označením Puma King, ktoré v minulosti v inej farebnej kombinácií obliekali aj futbalisti Tottenhamu Hotspur a v súčasnosti ich majú k dispozícií aj hráči českého majstra Viktorie Plzeň. Žlté tričká majú cyperskí futbalisti doplnené modrými, prípadne žltými trenírkami. Na žltých štulpniach je viditeľný biely a modrý prúžok, spoločne s modrým logom Puma.

V Lige majstrov sa cyperský majster stihol predstaviť aj v náhradných dresoch. Tie majú oranžovo-bielu farebnú kombináciu a ich dizajn sme mali možnosť vidieť napr. na náhradných dresoch rakúskej reprezentácie. Futbalisti APOEL-u robia v domácej súťaži reklamu juhoafrickej telekomunikačnej spoločnosti MTN, v prestížnej európskej súťaži dostávajú prednosť Cyperské Aerolínie. Oranžové tričká mávajú futbalisti z Nikózie doplnené bielymi trenírkami a oranžovými štulpňami. V tejto farebnej kombinácií sa predstavili napr. v stretnutí na pôde Porta.

Ako už bolo spomenuté vyššie, cyperský majster si vybojoval účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov aj vďaka úspešnému dvojzápasu so slovenským šampiónom Slovanom Bratislava. V 2. predkole sa najprv na Cypre zrodila bezgólová remíza, no zverenci trénera Jovanovića úspešnejšie zvládli odvetu, v ktorej v Bratislave zásluhou Aíltona a Manducu zvíťazili 2:0. V obidvoch stretnutiach nastúpil APOEL v pruhovaných žlto-modrých dresoch, ktorých dizajn pripomína červeno-žlté oblečenie ghanskej reprezentácie z MS 2010.

Po úspešnom dvojzápase s belasými si APOEL v play-off poradil aj s poľským majstrom Wisla Krakow. Následne bol vyžrebovaný do skupiny G spoločne s ruským Zenitom Petrohrad, ukrajinským Šachťorom Donetsk a portugalským FC Porto. V piatich zápasoch cyperský majster nenašiel premožiteľa a vďaka dvom domácim víťazstvám a trom remízam na súperových trávnikoch sa stal v predstihu postupujúcim celkom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok