Dresy FK Senica 2011/2012

2011/2012 Corgoň liga Hummel
Autor: Myso

Predposledným tímom našej Corgoň ligy, ktorému ešte nebol venovaný článok o dresoch pre aktuálnu sezónu, je FK Senica. Zverencov trénera Stanislava Grigu oblieka aj tretí rok pôsobenia v najvyššej súťaži dánska spoločnosť Hummel.

K seneckému klubu patrí modrá a červená a tak nečudo, že na Záhorí siahli na začiatku novej sezóny po dresoch Authentic SS Stripe v tejto farebnej kombinácií. Oproti predchádzajúcej verzii sa zmenil výstrih a zakončenia rukávov, ktoré sú v čiernej farbe. Začiatky rukávov sú naznačené tenkým bielym prúžkom. Na zadnej strane tričiek sú pruhy v strednej časti prerušené. Senickí futbalisti práve na týchto miestach nosia menovky, čísla a názov klubu – všetko v bielej farbe. K pruhovaným tričkám mávajú Seničania oblečené červené trenírky a  štulpne, v niekoľkých zápasoch využili aj modrú kombináciu.

Náhradné dresy Záhorákov majú opäť dizajn Technical Gold. Po bielo-čiernej a červeno-čiernej kombinácií, ktoré senickí futbalisti využívali v predchádzajúcich dvoch sezónach, prichádza na rad modro-čierna. Dizajnové označenie súvisí s využitím zlatej farby, ktorá je prítomná na tenkých prúžkoch v okolí výstrihu i na logách dánskej spoločnosti na bočnej strane. Podobne v zlatej farbe sú aj čísla a menovky hráčov, spoločne s nápisom FK Senica. V modrých dresoch sa Seničania predstavujú vo väčšine prípadov na súperových ihriskách, ako aj naposledy uplynulý víkend v Banskej Bystrici, no mali ich oblečené aj v domácom zápase proti Ružomberku.

Brankári Senice chytávajú najčastejšie v belasých dresoch, na ktorých je viditeľná podobnosť s pruhovanými hráčskymi dresmi. Rovnaký dizajn má výstrih i zakončenia rukávov a prítomné sú aj tenké prúžky na ich začiatku. Vľavo pod výstrihom je podobne ako aj na ostatných dresoch umiestnený klubový znak a na zadnej strane nechýbajú nad číslami menovky a pod nimi názov klubu. Jednotka Seničanov Petr Bolek si zachytal tento rok aj v ružovom.

Senický futbalový klub vznikol v roku 1921. V najvyššej slovenskej súťaži pôsobí tretiu sezónu. Postúpil do nej trochu netradične – zo štvrtej ligy, keď pred ročníkom 2009/2010 odkúpil licenciu od Interu Bratislava. Najväčším úspechom Záhorákov je druhé miesto z vlaňajšieho ročníka, vďaka ktorému si zahrali aj EL UEFA proti rakúskemu Salzburgu.

Alternatívne kombinácie

Pruhované tričká s modrými trenírkami a štulpňami (EL UEFA, Salzburg – Senica)
Ružový brankársky dres (EL UEFA, Salzburg – Senica)
Pruhované dresy Senice s logom spoločnosti Nadress (štvrťfinále pohára, Slovan – Senica)
Zelený brankársky dres (25. kolo, Senica – Trenčín)
Modré dresy s modrými trenírkami a modrými štulpňami (27. kolo, Trnava – Senica)
Hodnotenie dresov Seničanov by sa v mojom prípade dalo zhrnúť do jednej vety. Jediné čo mi chýba je vyplnenie priestoru na prednej strane. V minulej sezóne sa na dresoch Senice predstavila dvojica partnerov, pričom na prezentáciu boli využívané najmä televízne zápasy. Tento ročník sa zatiaľ nič podobné neudialo, napriek tomu, že spoločnosti 101 Drogerie i Nadress sú naďalej generálnymi partnermi klubu. Podobne ako som to písal už pri dresoch Banskej Bystrici, aj pri tých senických by sa mi na hruď hodilo tímové motto: „Jedno mesto, jedno srdce, jeden klub,“ prípadne nejaká zmienka o 90. výročí organizovaného futbalu v meste. Taktiež by sa mi vzhľadom na klubové farby hodila viac kombinácia modrých trenírok a červených štulpní (prípadne naopak), predsa len v súčasnej podobe je vždy jedna klubová farba potláčaná na úkor druhej. Nie som veľkým fanúšikom zlatého fontu na futbalových dresoch, vyzerá to síce pekne, ale lesklý efekt znižuje čitateľnosť samotných čísiel, či nápisov. Hoci čísla na súčasných modrých dresoch sa mi zdajú čitateľnejšie ako na červených z minulej sezóny, viac by sa mi páčili v bielej farbe. Určite ale treba vyzdvihnúť originálny font doplnený o malé logo výrobcu dresov, pekným nápadom je aj názov klubu pod číslami, s čím sa stretávame najmä v Nemecku. Senica má výhodu, že ju ako jedinú oblieka dánska spoločnosť Hummel, takže jej dresy sa nepodobajú na žiadne iné v celej Corgoň lige. Moje hodnotenie je pozitívne, váš názor uvítam v komentároch ;-).

Ako sa vám páčia dresy Senice pre sezónu 2011/2012?

Tip: Vyjadrite svoj názor na dresy FK Senica v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok