Dresy FC Nitra 2011/2012

2011/2012 Corgoň liga Jako
Autor: Myso

Prvý novembrový článok o dresoch slovenských tímov patrí FC Nitra. Futbalistov spod Zobora oblieka od návratu do najvyššej súťaže výhradne nemecká spoločnosť Jako. Nitrania sa v aktuálnom ročníku predstavili v trojici dresov, o všetkých sa môžete dočítať práve v tomto článku.

Hlavné dresy Nitranov sú v belaso-tmavomodrej kombinácií a poznať ich môžete už z minulej i predminulej sezóny. Prednú stranu tričiek pokrýva trojica firiem, ktoré sú hlavnými sponzormi nitrianskeho futbalu. Na zadnej strane sú nad číslami doplnenými o znak spoločnosti Jako umiestnené menovky, pod číslami nájdeme názov klubu FC Nitra. Vo väčšine stretnutí nosia nitrianski futbalisti k belasým tričkám tmavomodré trenírky a belasé štulpne. Alternatívami sú biele trenírky a tmavomodré štulpne – jednofarebné, prípadne doplnené trojicou pruhov v belasej farbe.

V náhradných dresoch sa Nitrania predstavili v stretnutí na Slovane. Vzhľadom na farby nitrianskych dresov sú práve futbalisti z hlavného mesta jediným súperom, proti ktorým potrebujú zverenci Cyrila Stachuru zmeniť svoje tradičné oblečenie za náhradné. Po faux-pas z minulej sezóny v Nitre dokúpili tmavomodré dresy s dizajnovým označením Pro Jersey, ktoré sú kombinované so zlatou. Namiesto troch tradičných sponzorov sa na dresoch nachádzajú len logá dvoch z nich, trenírky a štulpne sú zhodné s tými, ktoré Nitrania používajú k hlavným belasým tričkám.

V pohárovom stretnutí v Košiciach mali futbalisti FC oblečené aj tretie dresy. Tie majú rovnaký dizajn ako hlavné belaso-tmavomodré, no tento krát sú v čistom bielom prevedení. Klubový znak je podobne ako čísla a menovky ladený do modrej farby, prednú časť tričiek vypĺňa trojica hlavných sponzorov nitrianskeho futbalu – El Comp, Bonul Security a Izotex Špeciál. Biele tričká mali nitrianski futbalisti na východnom Slovensku skombinované s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami.

Gólmani Nitry sa v novej sezóne najčastejšie objavujú v zelených dresoch. Klubový znak Nitry ako aj čísla a menovky sú na nich vyobrazené v čiernej farbe. Na prednej časti sa opäť nachádza trojica partnerov nitrianskeho klubu. Martin Chudý kombinuje zelené tričká s čiernymi trenírkami a bielymi štulpňami, jeho predchodca Lukáš Hroššo chytával v podobnej kombinácií, avšak biele štulpne nahrádzal zelenými.

Najlepším umiestnením Nitry v samostatnej slovenskej súťaži bolo tretie miesto zo sezóny 2007/2008. Klub mal v 60. rokoch minulého storočia názov TJ Slovan Nitra, pod ktorým skončil v sezóne 1961/1962 na druhej priečke spoločnej československej súťaže. Vlani sa futbalisti spod Zobora umiestnili na ôsmom mieste.

Alternatívne kombinácie

Hlavné dresy kombinované s bielymi trenírkami (11. kolo, Nitra - Trnava)
Biely dres zo sezóny 2009/2010 s bielymi trenírkami a belasými štulpňami (20. kolo, Senica - Nitra)
Osobne som pred štartom novej sezóny dúfal, že by v Nitre už mohli zmeniť dresy, ktoré používajú od jesene 2009. Žiaľ nestalo sa a to napriek tomu, že nemecká spoločnosť Jako ponúka vo svojom aktuálnom katalógu viacero noviniek, ktoré sú navyše v sympatickej nitrianskej kombinácií belasej a tmavomodrej. Potešiteľné je, že sme sa dočkali aspoň nových náhradných dresov, ktoré sú svojim farebným prevedením celkom originálne. Čo ma už potešilo menej je fakt, že Nitrania k nim využívajú tmavomodré trenírky a štulpne kombinované s belasou, ktorá vôbec nepasuje k zlatej použitej na tričkách. Taktiež záhadou je, prečo sa na tmavomodrých tričkách objavuje len dvojica partnerov klubu, zatiaľ čo na všetkých ostatných dresoch sú uvedení až traja sponzori. FC Nitra je zároveň jediným corgoňligovým tímom, ktorý používa na dresoch jednofarebný klubový znak. Zaujímavosťou sú aj rozdielne fonty čísiel na tričkách a trenírkach. Tričkový je celkom originálny a dobre čitateľný, trenírkový je však kópiu toho historického, ktorý som kritizoval už aj pri dresoch Banskej Bystrice. Naopak, mne osobne sa veľmi páči font použitý na menovkách a nápisoch FC Nitra. Dresy tímu spod Zobora by ale potrebovali zmenu, kompetentní by mohli pouvažovať aj nad obmieňaním reklamných partnerov pre jednotlivé zápasy (v Trnave ukázali, že to ani v slovenských podmienkach nie je nič nemožné), pretože trojica sponzorov na prednej strane tričiek je už podľa mňa priveľa. Nitranom udeľujem za tímové oblečenie v sezóne 2011/2012 tri hviezdičky.

Ako sa vám páčia dresy Nitry pre sezónu 2011/2012?

Tip: Vyjadrite sa k dresom FC Nitra v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok