Hlavné dresy Aston Villy 2011/2012

2011/2012 Nike Premier League
Autor: Myso

Anglická Premier League má za sebou tri kolá nového ročníka 2011/2012. Na siedmej priečke zatiaľ figuruje birminghamský klub Aston Villa, ktorý predstavil svoje hlavné dresy od americkej spoločnosti Nike ešte v závere júla.

Prezentácia nových dresov sa konala v miestnom obchodno-zábavnom centre Star City a po prvýkrát sa na nej objavila aj írska brankárska legenda Shay Given. Práve reprezentačný gólman nášho najbližšieho kvalifikačného súpera sa stal jednou z najvýraznejších letných posíl birminghamského klubu, do ktorého prišiel z Manchestru City. Spolu s novým brankárom Aston Villy, ktorý bude chytávať v modrej kombinácií, predstavili dresy hráči klubu Darren Bent, Marc Albrighton, Gabriel Agbonlahor a Nathan Defluenso.

Na nových dresoch vyniká v klube veľmi populárny šachovnicový vzor, ktorý je viditeľný na prednej i zadnej strane tričiek. Dva odtiene bordovej farby sú už tradične doplnené belasou, ktorú nájdeme na rukávoch a rovnako aj na okrúhlom výstrihu. Pod ním sa nachádza biele logo spoločnosti Nike a klubový znak Aston Villy s výrazným žltým levom, ktorí súvisí aj s jednou z prezývok mužstva – Levi. Reklamný priestor na drese si zaplatila spoločnosť Ganting, ktorá prevádzkuje sieť kasín.

K bordovo-belasým tričkám budú nosiť hráči hrajúci svoje domáce stretnutia v takmer 43-tisícovom Villa Parku biele trenírky a čierne štulpne. Trenírky majú na zadnej strane vo vrchnej časti vyšitý bordový nápis Aston Villa, podobne ako aj na tričkách pod výstrihom, spodnú časť vypĺňa horizontálny belasý pruh. Bordový vrch čiernych štulpní je doplnený tenkým belasým prúžkom, na prednej strane dominuje biele logo spoločnosti Nike.

Najväčším úspechom Aston Villy je víťazstvo v Európskom pohári majstrov v roku 1982, do ktorého sa prebojovala vďaka zisku siedmemu titulu v najvyššej anglickej súťaži v roku 1981. Na ten sa fanúšikovia birminghamského klubu načakali neuveriteľných 71 rokov, keď šesť predchádzajúcich prvenstiev klub získal v rokoch 1893 – 1910. O náhradných dresoch Aston Villy pre aktuálny ročník vás Svet dresov informoval v tomto článku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok