Dresy Herthy Berlín 2011/2012

2011/2012 Bundesliga Nike
Autor: Myso

Nemecká Bundesliga má za sebou dve kolá aktuálneho ročníka 2011/2012. Po ročnej pauze v nej figuruje aj berlínska Hertha, o ktorej dresoch si môžete prečítať v tomto článku.

Prezývka klubu z hlavného mesta Nemecka je “modro-bieli” a presne v tejto farebnej kombinácií sú aj nové dresy. Dizajnéri americkej spoločnosti Nike zvolili ale pre aktuálnu sezónu o niečo tmavší odtieň modrej farby. Tradičná bledšia modrá figuruje na dresoch len na šestici horizontálnych prúžkov, ktoré sa nachádzajú na prednej časti tričiek.

Medzi dvojicou najvyššie umiestnených modrých prúžkov sa na bielom pozadí nachádza logo výrobcu dresov, oproti ktorému nájdeme klubový znak. Partnerom berlínskeho klubu je nemecká národná diaľničná spoločnosť Deutsche Bahn, ktorá sa dresoch Herthy prezentuje svojim výrazným červeno-bielym logom s dvojicou písmen DB.

Tmavomodré tričká nemeckého klubu sú doplnené trenírkami a štulpňami v rovnakom farebnom prevedení. Na pravej strane trenírok je umiestnený klubový znak Herthy, ľavú stranu potom vypĺňajú biele čísla hráčov spolu s logom americkej spoločnosti Nike. Medzi dvojicou modrých prúžkov sa na štulpniach nachádza logo Nike a nápis Hertha BSC.

Podľa informácií z oficiálnej stránky najvyššej nemeckej futbalovej súťaže budú hráči Herthy používať ako náhradné dresy tie, v ktorých v poslednej sezóne triumfovali v 2. Bundeslige. Na pruhovaných tričkách je použitý bledší odtieň modrej farby doplnený niekoľkými červenými detailmi, ktoré farebne ladia s logom hlavného partnera klubu.

Prednú časť tričiek, ako aj rukávy, tvoria hrubé modro-biele cikcakovité pruhy. V okolí každého modrého pruhu sa nachádzajú tenké červené prúžky s rovnakým cikcakovitým vzorom. Zatiaľ čo okrúhly výstrih tričiek je v modrej farbe, konce rukávov spoločne so spodnou časťou pokrývajú tenké červené prúžky.

Pruhované dresy obsahujú aj zaujímavý detail, ktorým je nápis „Aus Berlin – Für Berlin,“ umiestnený na vnútornej strane tričiek na mieste klubového znaku. K pruhovaným tričkám nosili v minulej sezóne hráči Herthy modré trenírky a štulpne doplnené o červené logá amerického výrobcu dresov.

Hertha pred začiatkom prebiehajúceho ročníka predstavila aj tretie dresy. Tie označuje nemecký klub slovom “Pokaltrikot,” ktoré ich predurčuje na používanie v Nemeckom pohári. Futbalisti berlínskeho klubu v nich ale pravdepodobne nastúpia aj v lige, kde napr. v zápasoch proti Schalke či Hoffenheimu nebudú môcť použiť svoje hlavné tmavomodré dresy.

Dizajn tretích dresov je na prvý pohľad zhodný s hlavnými tmavomodrými. Rozdiel je ale v počte tenkých prúžkov, ktorých je až sedem. Priestor medzi dvojicou najvrchnejších je vyplnený modrou farbou, bielym logom Nike a znakom BSC Hertha. Biele tričká dopĺňajú biele trenírky a štulpne, ktoré majú medzi dvojicou prúžkov pre zmenu vyšitý nápis Berlin.

Hertha prežila v posledných rokoch vzostupy aj pády. V sezóne 2008/2009 Berlínčania v lige obsadil štvrté miesto, vďaka ktorému si v nasledujúcom ročníku zahrali v Európskej lige UEFA, kde to dokonca dotiahli do skupinovej fázy. V Bundeslige ale Hertha obsadila až 18. priečku a z najvyššej nemeckej súťaže vypadla. Návrat ale prišiel v najkratšom možnom termíne, keď podobne ako v roku 1990 triumfoval berlínsky klub v 2. Bundeslige aj tento rok.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok