Dresy Benficy Lisabon 2011/2012

2011/2012 Adidas Portugalská liga
Autor: Myso

Ešte v priebehu minulého týždňa predstavila svoje nové dresy aj portugalská Benfica. Lisabonský klub bude aj v budúcej sezóne obliekať nemecká spoločnosť Adidas.

Uvedenie nových dresov sprevádzajú slogany „100% červená“ a „Bližšie k originálu.“ Pre nové dresy Benficy bola zvolená jasnejšia červená farba a inšpiráciou pre ich dizajn sa stali dresy z úspešnej sezóny 1961/62, kedy klub triumfoval v Pohári európskych majstrov (predchodca dnešnej Ligy majstrov).

Dizajn dresov je upravenou verziou dizajnu “Tiro,” ktorý bol zvolený napríklad pre venezuelskú reprezentáciu. Výrazným prvkom tričiek je hrubý biely véčkový výstrih, naopak veľmi decentne pôsobia tenké prúžky v zadnej časti tričiek, ktoré vytvárajú písmeno V. Pod výstrihom sa nachádza logo spoločnosti Adidas a znak lisabonského klubu. Hlavným partnerom Benficy je portugalská telekomunikačná spločnosť TMN, na zadnej strane tričiek je ešte umiestnené aj logo piva Sagres, ktoré vyrába známa spoločnosť Heineken.

Spolu s hlavnými dresmi boli predstavené aj náhradné. Tie sú v zlatej farbe, ktorá je odvodená od farby orla v klubovom znaku. Tričká majú elegantný čierny golierik doplnený jemným zlatým prúžkom. Na čiernych rukávoch sú umiestnené zlaté pruhy typické pre nemeckého výrobcu. Na hrudi je umiestnené logo Meo, čo je produkt spomínanej telekomunikačnej spoločnosti, ktorá je klubovým partnerom. Na zadnej strane tričiek opäť nájdeme pivnú značku Sagres.

Benfica patrí medzi najúspešnejšie portugalské kluby. Domácu súťaž dokázala vyhrať celkovo 32-krát a k tomu pridala ďalších 27 víťazstiev v domácom pohári. V pohárovej Európe dokázala vyhrať PEM aj rok pred spomínaným úspechom z 1962 a raz sa “orly” tešili aj z víťazstva v Pohári UEFA (1983).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok