Dresy Južnej Afriky 2011/2012

2011/2012 Puma Reprezentácie
Autor: Myso

V priebehu minulého týždňa oznámila Juhoafrická futbalová federácia, že národnú reprezentáciu „Bafana Bafana“ bude po spoločnosti Adidas obliekať ďalší nemecký výrobca Puma. Pri tejto príležitosti sa v Johannesburgu uskutočnila aj prezentácia nových dresov.

Prezentácia nových dresov sa konala za účasti hráčov národného tímu Stephena Pienaara, Bonganiho Khumalu, Itumelenga Khuna a Katlega Mphelu. Dizajn dresov je zhodný s dresmi Tottenhamu Hotspur z nedávno skončenej sezóny 2010/2011, pričom bola použitá tradičná juhoafrická farebná kombinácia zelenej a žltej. Na hrudi je možné nájsť znak Juhoafrickej futbalovej federácie a logo kvetiny Protea, ktorá je charakteristická svojim výskytom práve v najjužnejšej krajine Afriky a symbolizuje rozmanitosť a odvahu.

Južná Afrika sa podpisom zmluvy so spoločnosťou Puma stala v poradí už dvanástou afickou krajinou, ktorú bude táto nemecká spoločnosť obliekať. Na margo novej spolupráce sa vyjadril aj prvý muž juhoafrického futbalu Kirsten Nematandani: „Je pre nás veľkou cťou spolupracovať so spoločnosťou Puma. Prítomnosť nemeckej spoločnosti v africkom futbale hovorí sama za seba. Sme veľmi radi, že nás bude obliekať spoločnosť, ktorá neustále predstavuje zaujímavé technické inovácie, no dôležitejšie je pre nás to, že je to spoločnosť, ktorá už niekoľko rokov preukazuje svoju podporu africkému futbalu.“

 

Prezentované dresy sa budú predávať v limitovanej edícií a celý výťažok z ich predaja bude venovaný na charitatívne účely. Zápasovú premiéru budú mať v priebehu augusta, kedy Južná Afrika odohrá priateľské stretnutie s ešte zatiaľ neoznámeným súperom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok