Dresy Manchestru United 2011/2012

2011/2012 Nike Premier League
Autor: Myso

Devätnásťnásobný víťaz anglickej Premier League Manchester United dnes prostredníctvom svojej oficiálnej stránky predstavil nové hlavné dresy pre sezónu 2011/2012.

Na nových dresoch nájdeme tradičné klubové farby – červenú, bielu a čiernu. Dizajn tričiek je jednoduchý. Najvýraznejším prvkom je výstrih, ktorý je tvorený dvojicou bielych pruhov, medzi ktorými je umiestnený čierny pruh. Pruhy v tejto farebnej kombinácií sa na dresoch United objavovali v rôznych podobách už aj v minulosti, vrátane úspešných rokov 1977 a 1985, kedy mužstvo zvíťazilo v FA Cupe a rovnako aj v roku 2008, kedy hráči Manchestru triumfovali v Premier League aj Lige Majstrov.

Pod výstrihom sa v ľavej časti nachádza klubový znak, oproti ktorému je umiestnené biele logo výrobcu dresov, ktorým je spoločnosť Nike. Partnerom klubu bude aj v sezóne 2011/2012 americká poisťovňa AON. Na čisto bielych trenírkach je vpravo umiestnený znak klubu a vľavo čierne logo spoločnosti Nike. Vrch čiernych štulpní zodpovedá farebnej kombinácií tričiek v okolí výstrihu, na ich zadnej strane je vyobrazený obrázok diabla v bielej farbe, ktorý je súčasťou klubového znaku a je od neho odvodená aj prezývka mužstva.

Na oficiálnej stránke Manchestru sú k dispozícií aj vyjadrenia hráčov tohto klubu. Kanonier Wayne Rooney k novým dresom povedal: „Pre nás hráčov je to vždy vzrušujúce, keď vidíme nové dresy. Mám z nich skvelý pocit.“ Stredopoliar Michael Carrick dodáva: „Cítim sa veľmi poctený, že môžem nosiť dres Manchestru United.“ Vyjadrenia uzatvára francúzsky obranca Patrice Evra: „Keď nosím dres Manchestru, mám pocit, ako by som mal na sebe súčasť histórie tohto klubu. To je dôvod, prečo hrám v drese United vždy na sto percent.“

Svet dresov vám už v nedeľu priniesol oficiálne video od spoločnosti Nike, ktoré sprevádza predstavenie nových dresov a uniklo na internet o niečo skôr ako boli dresy oficiálne predstavené. Ak ste odkaz v pravom menu nezaregistrovali, video si môžete pozrieť tu:

Nové dresy Manchestru United budú mať zápasovú premiéru počas leta, v prípravných stretnutiach pred novou sezónou. Ako už bolo spomenuté v úvode, „červení diabli“ si pripísali tento ročník na svoje konto rekordný devätnásty majstrovský titul. Sezónu zakončia v sobotu vo Wembley, kde nastúpia vo finále Ligy Majstrov proti FC Barcelona.

6 komentárov k príspevku “Dresy Manchestru United 2011/2012

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok