Unicef na dresoch Barcelony doplní Qatar Foundation

Dresy Nike Primera Division
Autor: Myso

Vedenie katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona podpísalo v piatok lukratívnu sponzorskú zmluvu s organizáciou Qatar Foundation. Výsledkom tohto kontraktu bude pre Barcelonu v najbližších piatich rokoch príjem 150 miliónov eur, vďaka ktorým sa tak táto dohoda stala najlepšou sponzorskou zmluvou v súčasnom futbale.


Qatar Foundation je neziskovou organizáciou, ktorej hlavnou náplňou práce je podpora vzdelávania, vedy a výskumu v krajinách blízkeho východu. Logo tejto organizácie od najbližšej sezóny 2011/2012 doplní na dresoch logo súčasného partnera klubu, ktorým je Detský fond OSN. Spolupráca Barcelony s Unicef začala v roku 2006, no je vnímaná ako sponzorská skôr zo strany samotného klubu, ktorý tejto medzinárodnej organizácii platí každý rok presne stanovenú čiastku. Ako by mohli vyzerať dresy Barcelony s dvojicou log si môžete pozrieť na obrázku pod týmto textom.

Pribudnutie loga nového partnera ale nebude najbližšou zmenou, ktorou prejdu dresy Barcelony. Tie budú už od 18. decembra ochudobnené o zlaté logo FIFA za triumf na Majstrovstvách sveta klubov 2009, keďže na prebiehajúcom šampionáte v SAE spoznáme v osemnásty decembrový deň nového klubového majstra.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok