Dresy Anglicka 2011-2013

2011/2012 Reprezentácie Umbro
Autor: Myso

Britská spoločnosť Umbro predstavila v prvý septembrový deň nové dresy anglickej futbalovej reprezentácie. Hráči Albionu ich budú mať na sebe počas kvalifikácie na EURO 2012, v prípade postupu aj na záverečnom turnaji Majstrovstiev Európy a rovnako aj v úvode ďalšej kvalifikácie na MS 2014.

Pod bielym predĺženým výstrihom sa v pravej časti nachádza modré logo spoločnosti Umbro a na opačnej strane znak Anglickej futbalovej asociácie, nad ktorým je biela hviezdička symbolizujúca víťazstvo na MS 1966. Trenírky anglickej reprezentácie budú v najbližšom období opäť modré, doplnené o národný znak v pravej a biele logo spoločnosti Umbro v ľavej časti. Biele štulpne sú vo vrchnej časti kombinované s modrou.Podľa vyjadrení predstaviteľov spoločnosti Umbro, cieľom bolo dať národnej reprezentácii nový, svieži vzhľad, ktorý je založený na predchádzajúcich dresoch Anglicka. Pri výrobe dresov boli použité najmodernejšie technológie, pričom došlo k návratu ku klasickej farebnej kombinácií bielych tričiek a modrých trenírok. Inovatívny prístup k dizajnu futbalových dresov bol podporený zapojením kultúrnej ikony. Tou je kultový grafik a všestranný kultúrny znalec Peter Saville, ktorý je v súčasnosti uznávaným popredným britským tvorcom. Saville inšpirovaný čoraz rozmanitejšou štruktúrou Anglicka navrhol vo vrchnej časti tričiek drobné krížiky, ktoré predstavujú národný symbol – kríž svätého Juraja (ktorý je možné nájsť na anglickej vlajke). Krížiky sa na tričku vyskytujú v štyroch farbách – červenej, modrej, zelenej a fialovej.

Aj keď dres je určený na roky 2011 až 2013, Anglicko v ňom odohralo septembrové kvalifikačné stretnutia, v ktorých si doma poradilo s Bulharskom 4:0 a zvíťazilo aj vonku v Švajčiarsku 3:1. Okrem spomenutých tímov čaká na Albion v kvalifikačnej G skupine ešte Čierna Hora a Wales.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok