Dresy FC Porto 2010/2011

2010/2011 Nike Portugalská liga
Autor: Myso

V priebehu tohto týždňa predstavil svoje nové dresy portugalský klub FC Porto. Portských „drakov” bude aj v nasledujúcej sezóne portugalskej najvyššej súťaže či Európskej Ligy UEFA obliekať spoločnosť Nike. Podobne ako aj ďalšie dresy pre sezónu 2010/2011, aj tie portské sú vyrobené z použitých plastových fliaš.

Domáci dres je v tradičných bielo-modrých farbách. V spodnej časti tričiek a na koncoch rukávov sa nachádzajú tenké červené prúžky. Červené je aj logo výrobcu dresov, ktoré je umiestnené vpravo pod modrým okrúhlym výstrihom. Dizajnéri spoločnosti Nike zvolili aj pre Porto (podobne ako pri dresoch Juventusu) „zubaté” pruhy. Zadná časť tričiek je z väčšej časti modrá, kvôli lepšej viditeľnosti čísiel. Nad nimi sa nachádza logo sponzora Super Bock, vo vrchnej časti dresu je možné nájsť biely nápis FC Porto. Pruhované tričká dopĺňajú modré trenírky a modré štulpne.

Náhradné dresy sú žlté, kombinované s tmavou modrou. Na žltých tričkách sú viditeľné tenké vertikálne prúžky, ktoré sú opäť „cikcakovité”. Uprostred tričiek sa nachádza v čiernom obdĺžniku nápis Meo, čo je produkt portugalských telekomunikácií, ktoré sú jedným z hlavných sponzorov portského klubu. Pre zaujímavosť, na modro-bielych dresoch nie je iný sponzor, ale mobilná sieť spomínaných „PT Comunicacoes”. K žltým tričkám budú futbalisti Porta nosiť tmavomodré trenírky a štulpne.

24-násobný majster Portugalska a 15-násobný držiteľ Portugalského pohára zahviezdil v Európe hlavne v rokoch 1987 a 2004, kedy dokázal triumfovať v Lige Majstrov. K nemenej významným úspechom patrí aj zisk Pohára UEFA v roku 2003, či finálová účasť v Pohári Víťazov Pohárov z roku 1984. Vlani obsadilo FC Porto v Portugalsku bronzovú priečku, klub založený v roku 1893 hráva svoje domáce zápasy na 50-tisícovom „Štadióne draka – Estádio do Dragao.”

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok