Dresy PSV Eindhoven 2010-2012

2010/2011 2011/2012 Eredivisie Nike
Autor: Myso

Holandský klub PSV Eindhoven predstavil svoje nové dresy, ktoré budú jeho hráči nosiť počas nasledujúcich dvoch sezón. Bronzové mužstvo z predchádzajúceho ročníka holandskej súťaže bude opäť hrávať v dresoch značky Nike.


Dresy PSV pozostávajú tradične z pruhovaných tričiek, čiernych trenírok a bielych štulpní. Červené pruhy sa skladajú z malých štvorčekov dvoch rozdielnych odtieňov červenej farby. Výstrih a konce rukávov tričiek sú čierne. Na tričkách nechýba logo dlhoročného sponzora eindhovenského klubu, ktorým je spoločnosť Philips. Dve zlaté hviezdičky nad klubovým logom symbolizujú dve desiatky získaných titulov v holandskej Eredivisie.

PSV Eindhoven bol založený v roku 1913. V holandskej lige triumfoval celkovo 21-krát, naposledy v sezóne 2007/2008. Domáci pohár dokázal klub získať osemkrát. PSV je pomerne úspešný aj na európskej scéne. Viacnásobný účastník Ligy Majstrov, či Pohára UEFA dosiahol najväčšie úspechy koncom 70. a 80. rokov, kedy najprv triumfoval v Pohári UEFA (1978) a o jedenásť rokov neskôr dokázal zvíťaziť aj v Európskom Pohári Majstrov (predchodca dnešnej Ligy Majstrov).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok